sursa foto:  fanatik.ro

Scandal de proporții! 11 milioane de măști medicale pentru persoanele defavorizate au rămas nefolosite. Nelu Tătaru: ‘Noi le-am dat către autoritățile locale’

Președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, a declarat că este vina autorităților locale în cazul celor 11 milioane de măști care au rămas nefolosite.

 

„Aceste măşti au ajuns la autorităţile locale, ele trebuia să meargă către persoanele defavorizate. Nu am informaţii că au fost solicitatea prea multe măşti”, a spus, marţi, Nelu Tătaru, referindu-se la cele 11 milioane de măşti destinate persoanelor defavorizate dar care nu au ajuns la ele.

Tătaru: „Nu am informaţii că au fost solicitatea prea multe măşti”, referindu-se la cele 11 milioane

„Noi primeam de la autorităţile locale necesarul de măşti care ajungeau la DSP, DSP-urile le raportau la Ministerul Sănătăţii, au scos la licitaţie, au dat către DSP-uri numărul de măşti, iar acestea au dirijat către autorităţile locale numărul de măşti solicitat”, a explicat Nelu Tătatru.

Întrebat de presă cine e vinovat pentru faptul că cele 11 milioane de măşti au rămas nefolosite, iar alte persoane au fost amendate pentru că nu purtau măşti sau nu aveau, fostul ministru a replicat:

„Aceste măşti au ajuns la autorităţile locale, ele sunt cele care le virau către persoanele devaforizate.

Eu nu am această informaţie, că au fost solicitate prea mult măşti, Ministerul Sănătăţii a făcut achiziţia care a fost solicitată.

Ce se întâmplă acum cu măştile nefolosite

Noi le-am dat către autorităţile locale, ele sunt cele care le distribuie către cetăţeni”.

Întrebat ce se va întâmpla acum cu acele măşti nefolosite, fostul ministru a precizat că a întors acum proiectul de lege în comisie şi urmează un amendament, pentru ca măştile să fie folosite pe perioada stării de alertă, conform Antena3.ro.

Citește și:

Relaxarea restricțiilor, o bucurie de scurtă durată. Avertismentul lansat de Nelu Tătaru: ‘O pandemie durează un an și jumătate-doi și are trei-patru valuri’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare