Scandal uriaș cu Dominic Fritz în prim-plan! A semnat pentru omul care l-a împrumutat

Răzvan Gabriel Negrișanu, consilier local din partea USR Timiș, l-a împrumutat în campania electorală pe Dominic Fritz, actualul primar USR-PLUS al Timișoarei, cu suma de 25.000 de lei.

Acum, Dominic Fritz e acuzat în presa locală că și-a pus semnătura pe un proiect al firmei SC RD Sign SRL, acolo unde consilierul local Negrișanu este acționar.

Iată ce scrie presa locală

Conform declarației de avere, depuse pe site-ul Primăriei municipiului Timișoara, la data de 6 noiembrie 2020, consilierul local Răzvan-Gabriel Negrișanu, reprezentant USR Timiș, l-a împrumutat pe primarul Dominic Samuel Fritz cu suma de 25.000 RON, în nume personal. La rândul său, edilul Timișoarei, în declarația sa de avere, înregistrată în 20 ianuarie 2021, deși secretizat, confirmă un ”împrumut campanie electorală”, în sumă de 25.000 RON, debit scadent până la finele anului în curs, scrie voceatimisului.ro.

În același document, sub auspiciile prevederilor articolului 292 din Codul Penal, privind falsul în declarațiile publice, arhitectul Razvan-Gabriel Negrișanu confirmă, și sub semnătură privată, că mai realizează venituri și din activitățile de ”director, administrator și arhitect” de la SC RD Sign SRL din Timișoara, firmă în care deține și calitatea de asociat cu 45% din pârțile sociale.

Așadar, așa cum descrie și legislația în vigoare, care face referire la conflictul de interese în rândul aleșilor locali, e cât se poate de limpede că între primarul Timișoarei, Dominic Fritz și consilierul local, Răzvan-Gabriel Negrișanu, ambii de la USR, există ”o relație de angajament”, parafată sub forma unui contract de împrumut. Document asumat de ambele părți, în declarațiile de avere, cu subiect si predicat!

Așa cum știe toată lumea, Dominic Fritz a depus jurământul pentru funcția de primar al municipiului Timișoara pe data de 30 octombrie 2020. Într-o zi de vineri! Fix a treia zi, chiar dacă două, conform legii, au fost nelucrătoare, luni, pe data de 2 noiembrie 2020, primarul Fritz a semnat un referat de aprobare a unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local, privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – ”Modificare PUZ aprobat prin HCL 453 din 21 noiembrie 2017, strada Pictor Ioan Zaicu nr. 5 Timișoara”.

Documentul, înregistrat la cabinetul primarului cu nr. UR2020 – 011731 din data de 2 noiembrie 2020, face referire la SC Alenia Arenas SRL, dezvoltator al proiectului “Park Plaza”, ”documentație elaborată de proiectantul general SC RD Sign SRL, specialist cu drept de semnătura arh. Răzvan Gabriel Negrișanu”. Practic, primarul Dominic Fritz și-a pus semnătura, în favoarea și în beneficiul arh. Negrișanu, devenit și el, între timp, consilier local USR, pe o ”edificare a unei zone cu funcțiuni mixte – locuire colectivă și funcțiuni complementare”.

Vezi și

SURSE Se petrec lucruri stranii sub Guvernul PNL-USR-PLUS-UMDR! Posibil conflict de interese la ANSVSA

EXCLUSIV Meritocrație marca PNL! Șef de structură ‘executat’, pentru a i se face loc unui om venit pe filieră de partid, pe salariu dublu!

Situație dură pentru toți cei care se deplasează cu ajutorul trenurilor: Biletele s-ar putea scumpi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare