sursa foto:  hotnews.ro

EXCLUSIV Meritocrație marca PNL! Șef de structură ‘executat’, pentru a i se face loc unui om venit pe filieră de partid, pe salariu dublu!

În timpul Guvernului Ludovic Orban, în perioada în care președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului era liberalul Eduardt Cozminschi, la șefia Corpului de Control al ANPC a fost instalat un om venit din afara instituției. Este vorba despre Marius Laurențiu Paraschiv, botoșănean precum Cozminschi. La acea vreme, Cozminschi a decis să-l schimbe pe comisarul-șef Sorin Susanu cu „omul de casă” Marius Paraschiv. Eduardt Cozminschi l-a adus pe Marius Paraschiv, prin detașare, de la Ministerul Agriculturii. Conform surselor Bugetul.ro, Marius Paraschiv și-a păstrat la ANPC salariul pe care îl avea la Ministerul Agriculturii.

Iar acum vine bomba. Sorin Susanu, care era la acel moment și șef al Comitetului Regional pentru Protecția Consumatorului (CRPC) Brașov, și șef al Corpului de Control al ANPC, avea un salariu de 5.000 și ceva de lei.

Ei bine, odată cu aducerea lui Marius Paraschiv ca șef al Corpului de Control, Protecția Consumatorului a trebuit să cheltuie pe lună peste 10.000 de lei – 100 de milioane lei vechi -, doar pentru acest post. De ce? Marius Paraschiv avea la Ministerul Agriculturii un salariu de 12.000 de lei. Conform Codului Muncii, salariatul detașat „beneficiază de drepturile care îi sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat”.

Declarațiile de avere depuse de Sorin Susanu, respectiv Marius Paraschiv, în 2020, sunt edificatoare în acest sens.

Paraschiv, salariu dublu față de Susanu

Bugetul.ro a verificat declarațiile de avere depuse de cei doi în anul 2020. Astfel, Marius Paraschiv, la instalarea în funcția de șef al Corpului de Control al ANPC, preciza că în 2019 a avut un salariu anual de 144.577 de lei. 

Conform calculelor noastre, la Ministerul Agriculturii, Paraschiv avea un salariu de 12.048 de lei pe lună – salariu, pe care spun sursele noastre și l-a păstrat și la ANPC

În mai 2020, Sorin Susanu declara un salariu anual pe 2019 de 63.955 de lei.

Potrivit calculelor noastre, asta înseamnă că Susanu avea un salariu lunar de 5.329 de lei, în perioada în care deținea funcțiile de șef al CRPC Brașov și de șef al Corpului de Control al ANPC.

Iată că, deși a promis că va reduce cheltuielile pentru bugetari și instituțiile de stat, Guvernul Orban a dublat cheltuielile, atunci când fost vorba de oameni de casă, de partid.

Bugetul.ro trage un semnal pe această cale pentru Claudiu Dolot, numit președinte al ANPC în luna martie a acestui an și care, fără doar și poate, nu cunoaște aceste aspecte.

Facem precizarea că am cerut un punct de vedere de la Biroul de Presă al ANPC, însă până la această oră nu am primit niciun răspuns.

Va urma.

Vezi și Lovitură în plin pentru doi dintre șefii Ministerului de Interne! Irina Alexe (USR-PLUS) și Aurelian Păduraru (PNL), secretari de stat în MAI, nu vor mai putea cumula pensia cu salariul

Experiment Bugetul.ro. L-am ascultat pe primarul USR-PLUS al Sectorului 2 și am mers 4 metri până la un coș de gunoi, apoi am mai mers 4 și alți 4, și alți 4, și alți 4

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare