sursa foto:  antena3.ro

Se agită apele între Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 2! Nicușor Dan îi cere USR-istului Radu Mihaiu să revoce 38 de autorizații de construire

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut plângere prealabilă către Primăria Sectorului 2, instituție în fruntea căreia se află USR-istul Radu Mihaiu.

Mai exact, edilul-șef al Bucureștiului îi cere lui Mihaiu să revoce 38 de autorizații de construire. Nicușor Dan invocă suspendarea PUZ-ului de sector, însă avocații consultați de Gândul spun că primarul Capitalei nu are dreptul să facă astfel de solicitări către o altă autoritate.

Avocații în drept administrativ afirmă că procedurile pentru emiterea celor 38 de autorizații au fost începute înainte de suspendarea PUZ-ului și nu pot fi revocate.

„Nicușor Dan face în continuare administrație publică după bunul plac. Ceea ce face el în ultimul timp nu are nicio legătură cu prevederile legale, constituționale, cu regulile și ordinea de drept pe care o avem.

Cu privire la fondul acestei probleme, respectiv autorizațiile date de Primăria Sectorului 2, s-a exprimat toată lumea, s-a exprimat Inspectoratul de Sat în Construcții, s-a exprimat și Prefectura, și Ministerul Justiției, dar și Ministerul Dezvoltării.

Toate aceste autorități au scris în mod direct, și primarului general, și primarului Sectorului 2, și celorlalți primari, că în momentul în care s-a eliberat un Certificat de Urbanism, în baza PUZ-ului coordonator Sector 2, autorizația trebuie dată după obținerea avizelor, în baza aceluiași PUZ. Mai ales că suspendarea celor trei PUZ-uri s-a făcut între o asociație a lui Nicușor Dan, și Nicușor Dan. Primăriile de sector nu au fost parte a litigiului, iar efectele suspendării nu sunt opozabile primăriilor de sector, în niciun caz Primăriei Sector 2”, a declarat, pentru Gândul, avocatul Radu Andrei Dinulescu.

Potrivit avocatului, singurul efect care este opozabil tuturor este nulitatea pronunțată de instanță a unor acte administrative normative.

„Dar dacă nu vorbim de nulitate, unde este expres prevăzută lege, și vorbim de suspendare, aceasta nu se aplică, ea beneficiază de principiul relativității efectelor hotărârilor judecătorești”, mai explică Radu Andrei Dinulescu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare