sursa foto:  gov.ro

Se anunță modificări de legislație ce îi vizează direct pe primari! Lucian Bode: ‘Suntem obligați să investim în dezvoltarea acestor sistem publice’

 Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, vineri, la Botoşani că Guvernul intenţionează să modifice legislaţia astfel încât primarii să poată finanţa lucrări de reabilitare a posturilor de poliţie sau a altor obiective care nu le aparţin.

Potrivit acestuia, actuala legislaţie nu permite primarilor să finanţeze lucrări de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale pe care aceştia le reprezintă, iar eventualele cheltuieli pe care aceştia le fac le sunt imputate de Curtea de Conturi.

„Cetăţenii aşteaptă servicii publice de calitate, ceea ce este absolut normal să se întâmple într-o societate modernă, într-o societate civilizată. Pentru a răspunde acestor solicitări legitime, eu cred că suntem obligaţi să investim în dezvoltarea acestor sistem publice. Avem tot dreptul ca cetăţeni să solicităm servicii publice de calitate. Dar noi, ca şi Guvern, minister, autorităţi locale, autorităţi judeţene, avem în acelaşi timp şi obligaţia de a investi în aceste sisteme, dacă tot suntem conştienţi că trebuie să le solicităm astfel de performanţe, pentru că vorbim de creşterea performanţei în sistemele publice. Ştim că resursele nu sunt suficiente niciodată.

Aici avem un exemplu fericit în care MAI a preluat această investiţie şi a dus-o la sfârşit în mai puţin de trei ani de la momentul în care au început lucrările. Lucrări de calitate dar, cu siguranţă, este nevoie de mai mult. Mai mult însemnând cel puţin de a da posibilitatea autorităţilor locale şi judeţene să investească în parteneriat cu structurile noastre şi pentru asta ne-am propus să modificăm legislaţia, pentru că altfel domnul primar peste un an trebuie să dea explicaţii în faţa Curţii de Conturi de ce a investit într-un bun care nu-i aparţine.

Ştiu că sunt sute şi sute de solicitări din partea primăriilor, a consiliilor judeţene dornice să investească într-un parteneriat, să modernizeze posturi de poliţie care ştim cu toţii cum arată la nivel naţional”, a afirmat Bode.

Ministrul de Interne a participat vineri, alături de secretarul de stat Bogdan Despescu, la inaugurarea sediilor Poliţiei municipiului Dorohoi şi Poliţiei oraşului Săveni. Cei doi oficiali mai au în programul vizitei o şedinţă tehnică cu reprezentanţii structurilor MAI de la nivelul judeţului Botoşani, informează agerpres.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare