sursa foto:  ziarulromanesc.de

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar carnea este cel mai căutat aliment! Cât costă un porc de Crăciun

Preţurile la carnea de porc au crescut şi în acest an, românii fiind nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare pentru cel mai iubit aliment de Crăciun.

 

 

 

În România, se sacrifică anual milioane de exemplare. Iar iarna, în preajma sărbătorilor, multe preparate sunt nelipsite din meniul tradițional, de la friptură de porc şi jumări și până la piftie cu carne de porc, şorici, slănină, ciolan afumat, cârnaţi și caltaboşi.

Specialiştii susţin că se aşteaptă ca, în această perioadă, preţul mediu pentru un kilogram de carne de porc să fie de aproximativ 24 de lei, potrivit Observatornews. Totuşi, trebuie precizat că a început să crească, din nou, numărul celor care cumpără carne de porc în aşa fel încât să-şi realizeze acasă produsele tradiţionale.

Tendinţa este ca, dacă în anii trecuți românii mergeau să se aprovizioneze de la magazine de specialitate, anul acesta ei preferă, pe cât posibil, să pregătească acasă preparatele din porc.

Supermarketul online de la Mega Image vinde ceafa de porc fără os cu 23,39 lei (aproximativ 650 de grame), iar un cotlet de porc fără os, pachet special, cu 38,49 lei (aproximativ 1,1 kilograme).

La Auchan, un kilogram de carne tocată de porc costă 20,99 lei, un kilogram de ceafă de porc afumată vrac, 45,95 lei, iar un kilogram de slănină de porc afumată se vinde cu 27,95 lei, scrie romaniatv.net

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare