sursa foto:  Facebook.com

Se complică războiul pentru Rusia! Președintele Comitetului Apărării din Duma de Stat: ‘Inamicul este pe pământurile noastre. Toate satele de frontieră din regiunea Belgorod sunt practic distruse’

Un oficial parlamentar rus de rang înalt, Andrei Kartapolov, un fost comandant militar, îndeamnă armata rusă ”să nu mai mintă” cu privire la înfrângerile pe care le suferă în Ucraina, în timp ce trupele ruse se retrag pe mai multe fronturi.

Oamenii ştiu. poporul nostru nu e prost. Iar el vede că nu i se spune decât o parte a adevărului. Asta poate antrena o pierdere a credibilităţii”, a declarat preşedintele Comitetului Apărării din cadrul Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Andrei Kartapolov, un fost comandant militar, relatează AFP.

Kartapolov face aceste declaraţii pe canalul de Telegram al propagandistului rus Vladimir Soloviov.

El îndeamnă armata rusă ”să nu mai mintă”.

”Inamicul este pe pământurile noastre. Toate satele de frontieră din regiunea Belgorod sunt practic distruse”, afirmă el, în contextul în care tirurile s-au multiplicat în această regiune, situată la frontiera dintre Rusia şi Ucraina.

Aflăm (veşti) de la oricine, de la guvernatori, corespondenţi de război. Însă rapoartele Ministerului (rus) al Apărării nu se schimbă”, declară el.

Forţele ucrainene au revendicat în ultimele zile noi recuceriri teritoriale – în estul şi sudul Ucrainei -, unde trupele Moscovei se află în dificultate, după ce au pierdut aproape toată regiunea Hakov (nord-est).

Ministerul rus al Apărării recunoaste doar foarte rar înfrângeri ale trupelor ruseşti şi se mulţumeşte să publice zilnic un raport în care enumeră pierderi grele pe care dă asigurări că le provoacă adversarului.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care a anexat săptămâna trecută patru regiuni din Ucraina – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporijjea – şi-a exprimat luni speranţa ca situaţia militară ”să se stabilizeze” în Ucraina, conform news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare