sursa foto:  facebook

Se iau noi măsuri dure! Mașina vă poate fi reținută în stația de ITP

Apar reguli mai dure. Au fost aduse modificări în legislația privind Inspecția Tehnică Periodică (ITP) . Mai exact,  există o procedură legală prin care mașină poate fi reținută în stația de ITP.

Concret,  mașina poate să fie reținută în stația de ITP pentru reverificări suplimentare de către inspectorii Registrului Auto Român (RAR).

În ce condiții poate fi  reținută mașina

Potrivit noilor prevederi, mașina poate  fi reținută în stație pentru o perioadă maximă de 45 de minute, la solicitarea RAR. Măsură este una legală.

Reverificarea unei mașini se face printr-o selecție aleatorie, independentă de rezultatul inițial al inspecției sau de orice alte criterii specifice vehiculului sau șoferului.

Această practică vizează monitorizarea activității inspectorilor tehnici și a stațiilor autorizate de ITP, pentru a verifica dacă inspecțiile sunt efectuate conform normelor în vigoare.

„Pentru că în ultima perioadă mai mulți șoferi ale căror autovehicule au fost blocate în stațiile ITP pentru a fi reverificate de inspectorii RAR ne-au întrebat cu surprindere despre această practică, colegii de la Auto Test Magazin explică în detaliu procedura legală prin care un autovehicul poate fi blocat într-o stație ITP pentru a fi reverificat de inspectorii RAR”, se arată într-o postare a Registrului Auto Român (RAR)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare