sursa foto:  omv.ro

Se închide o primă benzinărie OMV în România, după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen!

După ce Austria s-a opus aderării României la spațiul Schengen, unii români au reacționat și au boicotat companiile austriece de pe piață.

Una dintre companiile vizate de boicotul românilor este și OMV Petrom, companie cu acționariat majoritar austriac, aflată sub controlul gigantului austriac OMV.

Ei bine, acum aflăm că OMV își va închide o primă benzinărie din țara noastră. Este vorba despre o unitate din Lugoj. Aceasta va mai funcționa în acest an.

Tot în Lugoj, în acest an va fi desființată o benzinărie a gupului maghiar MOL.

Primarul interimar al Lugojului, Bogdan Blidariu, a confirmat închiderea celor două benzinării.

„Și cu stația OMV de pe strada Timișoarei am hotărât să încheiem protocolul”

A existat un protocol încheiat, în urmă cu 25 de ani, între Consiliul Local Lugoj și Mol România. Conform noului Cod Administrativ, nu mai exista posibilitatea de a prelungi protocolul între municipalitate și societatea Mol. Și cu stația OMV de pe strada Timișoarei am hotărât să încheiem protocolul, dar această benzinărie va mai funcționa și în acest an. Cele două firme au primit un teren gol ca să construiască o benzinărie, iar înțelegerea a fost pe o perioadă de 25 de ani.

La sfârșitul perioadei ei trebuie să decontamineze zona și să aducă terenul în starea în care l-au preluat. Dar este de subliniat faptul că nu a fost dorința noastră de a închide aceste benzinării, ci prevederile noului Cod Administrativ, care nu ne-au dat posibilitatea să prelungim protocoalele de colaborare. Tot potrivit aceluiași cod, orice nouă locație se poate obține doar în urma unei licitații. Deși noi avem terenuri pe Caransebeșului și pe Timișoarei, nu le poate garanta nimeni solicitanților că le vor obține la licitație. Mol România nu și-a manifestat dorința să rămână în Lugoj, dar, din câte știu, ei au construit deja patru benzinării pe autostradă și probabil că nu sunt interesați. Atât Mol, cât și OMV, pot achiziționa terenuri și de pe piața liberă, pentru ca există ofertă și nu-i oprește nimeni, dacă doresc”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, primarul interimar Bogdan Blidariu.

Conform sursei citate, Consiliul Local Lugoj a hotărât să rezilieze contractul de asociere cu Mol România la începutul anului trecut. Prin acest contract, timp de 25 de ani firma maghiară a comercializat carburanți în stația proprie situată pe strada Caransebeșului. Consilierii au decis ca terenul sa revină administrației locale, astfel că, stația de carburanți va trebui demolată. De asemenea, și benzinăria OMV de pe strada Timișoarei urmează a fi desființată, dar ea va mai funcționa în acest an.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare