sursa foto:  deccanherald.com

Se întâmplă și la case mai mari! Premierul Rishi Sunak l-a demis pe ministrul britanic, Nadhim Zahawi, din cauza unor probleme cu fiscul

Ministrul fără portofoliu Nadhim Zahawi, a fost destituit de premierul britanic Rishi Sunak din cauza unei încălcări grave a codului ministerial cu privire la probleme fiscale ale acestuia.

 

 

În urma unei anchete independente, ”este clar că există o încălcare gravă a codului ministerial”, scrie şeful Guvernului de la londra în această scrisoare publicată de Downing Street.

”În consecinţă, vă informez cu privire la decizia mea de a vă demite din funcţie, din Guvernul Majestăţii Sale”, anunţă el.

Premierul britanic a ordonat luni o anchetă cu privire la probleme cu fiscul ale aliatului său, Nadhim Zahawi, care a dat asigurări că nu are nimic să-şi reproşeze în acest dosar.

Rishi Sunak l-a însărcinat pe consilierul său în domeniul eticii să ancheteze pentru a afla dacă preşedintele Partidului Conservator, care face parte din Guvern, a încălcat codul ministerial prin faptul că a plătit o amendă fiscului britanic, pentru a pune capăt unui litigiu cu privire la câteva milioane de lire sterline.

Această amendă a fost plătită în 2022, în timpul efemerei treceri a lui Nadhim Zahawi pe la conducerea Ministerului britanic al Finaţelor, în cadrul Guvernului fostului premier Boris Johnson.

Nadhim Zahawi a devenit, odată cu instalarea lui Rishi Sunak la Downing Street, preşedintele Partidului Conservator şi ministru fără portofoliu în Guvern.

Un scandal a izbucnit anul trecut, în centrul căruia s-a aflat Rishi Sunak însuşi, după ce presa a dezvăluit că soţia acestuia, extrem de boagata Akshata Murty, beneficia de un statut fiscal avantajos în toiul crizei inflaţiei, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare