sursa foto:  gds.ro

Se pregătește modificarea legii, după trecerea școlilor în on-line! Violeta Alexandru: ‘Am inițiat completări’

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță, miercuri, pe pagina de socializare, că se pregătește modificarea legii.

Astfel, după trecerea mai multor școli în sistem on-line, părintele care va sta acasă cu copilul ar urma să beneficieze de zile libere plătite cu 75% din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut.

„Știu exact, în zona de competență a Ministerului Muncii, ce trebuie făcut pentru părinții copiilor cu vârsta de până la 12 ani din unitățile de învățământ sau de educație timpurie antepreșcolară intrate în scenariile 2 și 3. Am spus-o constant, în fiecare zi a săptămânii. Reiau.
Imediat după ce comitetele județene pentru situații de urgență au decis trecerea școlilor din anumite localități, inclusiv din București, în scenariul 2 (prezența la cursuri alternativ cu învățământ în sistem online) sau în scenariul 3 (toate cursurile în sistem online), am inițiat completări la cadrul legal existent pentru a putea acorda, și în aceste cazuri, zile libere plătite (cu 75% din salariul brut dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut) pentru un părinte. Deja reglementasem și gestionăm situația părinților din școlile în care se descoperă un focar covid, certificat de o anchetă epidemiologică. Acum completăm ceea ce deja avem în aplicare în urma evoluției situației din țară respectiv din școli. Adăugăm și scenariile 2 și 3. Aceleași reguli de acordare pe care le-am avut de la legea 19/2020 cu care am plecat la drum de la începutul stării de urgență.
Toate avizele ministerelor, CES, Consiliul Legislativ sunt luate. Am rămas în permanență la dispoziția angajatorilor și a angajaților care au avut diferite propuneri. Zeci de sugestii. Am trecut prin toate. Intru cu acest act normativ în ședința de guvern.
Am terminat și aici. Gestioăm deja alte provocări. În fiecare zi.
#lamuncă”, informează Violeta Alexandru.

Vezi și

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare