sursa foto:  rador.ro

Se schimbă Codul Muncii: Guvernul, obligat! Toți bugetarii sunt vizați

Mare atenție! Se schimbă Codul Muncii, după ce Camera Deputaților a aprobat, ca for decizional, un proiect de lege care vizează zilele libere ale bugetarilor.

Mai exact, Guvernul va trebui să stabilească anual, în primele 15 zile din ianuarie, ce zile libere suplimentare vor avea angajații de la stat.

Schimbarea face referire, de fapt, la „punțile” pe care le dă de obicei Guvernul pentru a face legătura între liberele legale și zilele de weekend.

Scopul documentului este de a obliga Guvernul să stabilească la începutul fiecărui an ce zile libere suplimentare vor primi bugetarii în anul respectiv. Acest lucru se va face prin hotărâre a Executivului în primele 15 zile ale lunii ianuarie, informează avocatnet.ro.

„Până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, pentru personalul din sistemul bugetar, zilele lucrătoare pentru care se acordă zile libere, zile care preced și/sau care succed zilelor de sărbătoare legală în care nu se lucrează (…), precum și zilele în care se recuperează orele de muncă neefectuate”, prevede proiectul adoptat. În esență, se face referire la acele „punți” de legătură dintre liberele legale și weekend.

De reținut! Proiectul de lege nu se aplică momentan. El trebuie promulgat de președintele României și publicat în Monitorul Oficial.

Vezi și

Caracatița organelor. Prețul unui copil pe piața neagră

A ieșit la lumină cine a făcut documentele! Cine a primit banii de la tatăl adoptiv al Sorinei

SURSE Rareș Bogdan dă lovitura! Ce funcție-cheie va primi noua stea a PNL

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare