sursa foto:  playtech.ro

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană: Acțiunile președintelui Putin din aceste zile marchează o nouă escaladare în războiul său împotriva Ucrainei

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis vineri, după anunțul lui Vladimir Putin de anexare a celor patru regiuni ucrainene, Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, că liderii NATO, conducerea NATO, comunitatea internațională nu recunosc și nu vom recunoaște anexarea ilegală și ilegitimă a acestor teritorii de către Federația Rusia.

 

 

 

„Referendumurile trucate nu au nicio legitimitate și încalcă în mod flagrant Carta Națiunilor Unite. O anexare a unui teritoriu atât de extins nu a mai fost încercată în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace. Liderii NATO, conducerea NATO, comunitatea internațională nu recunosc și nu vom recunoaște anexarea ilegală și ilegitimă a acestor teritorii de către Federația Rusia”, a spus Mircea Geoană, secretarul General Adjunct al NATO.

De asemenea, a mai zis: „Acţiunile preşedintelui Putin din aceste zile marchează o nouă escaladare în războiul său împotriva Ucrainei şi împotriva Vestului democratic. O retorică politică periculoasă pe care o condamnăm cu tărie!”

„Țin să precizez, pentru opinia publică de acasă și pentru comunitățile românești din țară și din străinătate, că în acest moment nu avem informații care să indice o schimbare a posturii nucleare a Rusiei, suntem, evident, vigilenți, dar vreau să fac această precizare pentru cei de acasă”, a spus Mircea Geoană.

„Suntem uniți, extrem de angajați în apărarea teritoriului aliaților, inclusiv al României”, a subliniat acesta.

„Știm că următoarele luni vor fi dificile economic, social și poate chiar și politic, în țările noastre. Trebuie să fim în continuare extrem de uniți, determinați”, a mai transmis Mircea Geoană, conform dcnews.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare