sursa foto:  Inquam/ Sabin Cîrstoveanu

Sectorul 1 revine la normalitate! Clotilde Armand: ‘Este 95% curat și se lucrează să fie impecabil. Românii au dreptul la un serviciu public, corect’

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat, luni seară, la TVR 1 că sectorul 1 este în proporţie de 95% curat, iar autorităţile se străduiesc să arate „impecabil”.

„Romprest e societatea care are acest contract. A primit o somaţie pentru a ridica tot gunoiul săptămâna trecută. Poliţia a spus că Sectorul 1 este 95% curat şi se lucrează să fie impecabil. Avem un litigiu comercial care nu are nicio legătură că Romprest nu ridică gunoiul, el nu are dreptul să nu ridice gunoiul. E un serviciu public, care nu trebuie întrerupt, legea europeană spune acest lucru. Românii au dreptul la un serviciu public, corect.

Eu o să cer rezilierea contractului. Am avut mereu 12 voturi pentru şi 14 voturi pentru abtinere sau impotrivă.

Nu vorbim de renegociere. Nu facem înţelegeri între prieteni. E vorba de un monopol. Tarifele practicate nu sunt concurenţiale. Sunt două posibilităţi. Ori recalculăm aceste tarife. Eu nu înţeleg de ce plătim de 14 ori mai mult pe metrul pătrat. Ce se întâmplă când tarifele nu mai au nicio legătură cu realitatea. Nu avem referinţa pieţei, nu avem un alt prestator.

În contract e prevăzut în fiecare an care sunt costurile corecte. Adăugăm un profit normal şi recalibrăm tarifele. Noi am cerut Romprest de a aplica ce scrie în contabilitatea Romprest. Avocatul companiei vrea un aranjament. Eu nu fac asta, aplic legea. În lege scrie că trebuie să avem acces la contabilitate şi să fie un profit corect. E un calcul. Camioanele sunt vechi, salariaţii sunt plătiţi normal. Ei probabil au două milioane profit. Compania nu trebuie să aibă un profit aşa mare. Nu putem stabili care e tariful corect. O mică negociere, să semneze primarul acolo, eu nu vreau aşa ceva. Contractul trebuie să fie în conformitate cu legea europeană şi realitatea.

Cred că problema se va rezolva în consiliul local. A venit amenda de la Garda de Mediu pe care o vom contesta şi sigur vom câştiga. Pentru o familie de 4 persoane plătim 500 de lei, iar 400 de lei e doar pentru măturatul stradal.”, a spus Clotilde Armand, informează româniatv.net

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare