sursa foto:  Yuri Kadobnov / AFP / Profimedia Images

Șeful Statului Major al Armatei SUA, Mark Milley, atrage atenția: ‘Războiul nu merge prea bine pentru Rusia în acest moment. Este de datoria noastră să ne menținem o stare de alertă ridicată’

Preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, generalul Mark Milley, a avertizat în legătură cu potențialele reacții ale Rusiei la pierderea de teritorii în Ucraina.

 

Războiul nu merge prea bine pentru Rusia în acest moment. Așa că este de datoria noastră, a tuturor, să ne menținem o stare de alertă ridicată”, a declarat șeful de Stat Major al armatei SUA, generalul Mark Milley, la Varșovia.

Remarcile lui Milley au fost făcute după ce a vizitat o bază militară din Polonia care sprijină eforturile de război ale Ucrainei. Reporterii au fost rugați să nu publice detalii specifice despre locație, potrivit Reuters.

În ultimele zile, trupele ucrainene au lansat o contraofensivă, recuperând mii de kilometri pătrați de teritoriu ocupat anterior de Rusia în urma invaziei sale din februarie. Câștigurile au fost deosebit de pronunțate în regiunea ucraineană Harkov, situată în nord-estul țării.

Contraofensiva a dat o nouă speranță Ucrainei și aliaților săi după aproape șapte luni de război, provocând în același timp frustrare în rândul rușilor în legătură cu războiul dus de președintele Vladimir Putin.

Milley a avertizat că răspunsul lui Putin este imprevizibil și că războiul și-ar putea schimba rapid cursul.

În desfășurarea războiului, pur și simplu, nu știi cu un grad ridicat de certitudine ce se va întâmpla în continuare. Din acest motiv, trebuie să urmărim foarte atent care vor fi reacțiile Rusiei la acest lucru”, a declarat Milley, potrivit Reuters.

Milley a declarat reporterilor că trupele americane staționate în Polonia și în alte părți ale Europei nu sunt neapărat sub o amenințare sporită, conform ziare.com.

Vezi și:

Situație îngrijorătoare la nivel mondial! Vladimir Putin a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia: ‘Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare