coronavirus tineri

sursa foto:  Profimedia

Semnal puternic de alarmă: ‘În momentul în care încep ploile de toamnă și frigul, vom intra în valul patru al pandemiei de Covid-19’

Expertul în Sănătate Publică Răzvan Cherecheș a declarat că România se va confrunta cu valul al patrulea al pandemiei de COVID-19 în toamna acestui an.

Mai mult, potrivit lui Răzvan Cherecheș, campania de imunizare este slabă, iar autoritățile se tem să ia măsuri care să-i favorizeze pe cei vaccinați.

„La toamnă, în momentul în care încep ploile de toamnă și frigul, vom intra în valul patru, care, din nefericire, va fi relativ amplu în România. Mai mic decât valul trei, pentru că avem deja un procent din populație vaccinat, dar vom avea iarăși o creștere a numerelor în secțiile ATI. Entuziasmul pentru vaccinare va scădea foarte mult pentru că, în momentul de față, nu există nicio modalitate de validare a faptului că te-ai vaccinat. Cei care nu s-au vaccinat spun <<ce sens are să mă vaccinez? Țara merge bine, ne relaxăm toți, nu mai e niciun motiv pentru care să mă vaccinez>>”, susține Răzvan Cherecheș.

Profesorul în sănătate publică Răzvan Cherecheș critică autoritățile pentru lipsa de curaj în a lua măsuri suplimentare special pentru persoanele vaccinate anti COVID.

Măsurile de relaxare sunt binevenite, dar nu suficiente, consideră el. În opinia sa, coaliția ar trebui să pregătească o legislație care să permită, de exemplu, unui restaurant să primească doar clienți vaccinați.

Cu toate acestea, Răzvan Cherecheș spune însă că e bine că se renunță la mască în aer liber pentru că acum pe timpul verii riscul de transmitere a virusului în aer liber este „extrem de scăzut”, conform Digi24.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare