img 6

sursa foto:  a1.ro

Semnal puternic pentru Guvernul Orban! Vasile Astărăstoae atrage atenția: Suntem singura țară! Nu au ce căuta în spitale! Toate aceste măsuri nu vindecă și nu vor diminua circulația virusului

Profesorul Vasile Astărăstoae trage un puternic semnal de alarmă în privința măsurilor pe care le ia Guvernul Ludovic Orban.

Vasile Astărăstoae dezvăluie că suntem singura țară care spitalizează asimptomaticii și precizează că aceștia nu au ce căuta în spitale.

Mai mult, profesorul spune că virusul nu va dispărea și că toate aceste măsuri nu vindecă și nu vor diminua circulația virusului.

Toate aceste măsuri nu vindecă și nu vor diminua circulația virusului, deoarece coronavirusul nu va dispărea. Cum nici virusul gripal nu dispare. Nu se va ajunge în situația în care spitalele să nu poată acorda asistență medicală. Atenție asupra faptului că noi suntem încă singura țară care spitalizează asimptomaticii, iar din cauza aceasta nu avem o evidență foarte clară a celor care sunt bolnavi. Asimptomaticii nu au ce căuta în spitale! În continuare fac același apel la calm. Oamenii să-și trăiască viața, să nu fie panicați. Acest nou virus a intrat în viața noastră, iar el va rămâne, nu va dispărea”, a declarat, pentru Servus Cluj, fostul președinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae.

După 1 iulie, cazurile se vor diminua

Acesta este de părere că noile focare sunt izolate, iar numărul infectărilor va scădea semnificativ după 1 iulie și nu se va impune revenirea la restricții mai dure sau la o eventuală stare de urgență.

„Dacă dăm deoparte asimptomaticii, vedem astăzi că la terapie intensivă sunt 195 de pacienți, iar în ceea ce privește decesele sunt doar 11. Este un număr aproape nesemnificativ. Părerea mea este că vom avea o vară liniștită, cu focare de infecție izolate. Acolo unde sunt grupurile de mare risc, unde sunt instituționalizați bătrăni sau copii, s-ar putea să mai apară focare. Previziunea mea este că vor mai apărea cazuri până la data de 1 iulie, maxim 200-300 pe zi, iar după se vor diminua. Poate autoritățile vor încerca să implementeze restricții mai dure, dar nu vor reuși acest lucru. Populația a suportat deja mult prea mult și văzând ce se întâmplă în toată Europa, e greu să iei măsuri mult mai dure”, a mai spus Vasile Astărăstoae.

Vezi și

Lovitură de teatru în privința tratamentului pentru coronavirus: ‘Este apă de ploaie, nu are niciun efect’

Situație gravă la societatea de asigurări Euroins. Cum vor fi afectați mii de români

EXCLUSIV Denunțătorul Elenei Udrea a fost omenit, în starea de alertă, cu 5 milioane de euro de Poliția de Frontieră! Contract cu iz de Servicii

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare