sursa foto:  playtech.ro

Semne de pace? Rusia transmite că este pregătită să reia negocierile

Consilierul Kremlinului responsabil cu negocierile cu Kievul, Vladimir Medinski, a transmis într-un interviu că Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina, scrie agerpres.ro

 

 

”Suntem gata să continuăm dialogul”, a afirmat Vladimir Medinski, consilier al Kremlinului responsabil cu negocierile cu Kievul, într-un interviu acordat televiziunii din Belarus.

”Îngheţarea discuţiilor a fost în întregime o iniţiativă a Ucrainei”, a adăugat el, apreciind că ”mingea este în terenul lor”.”Rusia nu a refuzat niciodată negocierile”, a precizat negociatorul rus.

Negocierile au avut loc după ce forţele ruse au intrat în Ucraina pe 24 februarie şi nu au reuşit să cucerească rapid capitala.

Miniştrii de externe rus şi ucrainean s-au întâlnit în martie în Turcia, apoi delegaţiile s-au întâlnit la Istanbul, dar fără succes.

Negociatorul ucrainean Mykhaylo Podolyak a declarat marţi că discuţiile au fost ”suspendate”, în timp ce Rusia şi-a reorientat şi relansat ”operaţiunea specială” în estul Ucrainei, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare