sursa foto:  ziuanews.ro

Un senator PSD propune o nouă zi de sărbătoare: Ce s-ar putea sărbători pe 25 septembrie

Românii ar putea avea o nouă zi de sărbătoare. Cel puțin asta arată un proiect legislativ depus, recent, la Senat. Inițiativa vine din partea unui senator PSD. Prin această nouă sărbătoare acesta și-a propus să responsabilizeze cetățenii, să amplifice moștenirea culturală și să încurajeze generozitatea și implicarea socială.

Nicolae Bădălău vrea ca românii să sărbătorească Ziua Dăruirii, pe 25 septembrie. În această zi se vor organiza programe și manifestări culturale, educative, artistice și de voluntariat, cu caracter social.

Potrivit propunerii, autoritățile administrației centrale și locale  și instituțiile aflate în subordinea sau cordonarea acestora, pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii, în vederea organizării și derulării în bune condiții a acestor manifestări.

“Scopul promovării acestei inițiative legislative este acela de a crește repsonsabilitatea cetățenilor de toate vârstele, de a servi toate segmentele societății, de a contribui la o moștenire culturală care trebuie amplificată, de a încuraja generozitatea și implicarea socială prin instituirea unei Zile a dăruirii”, spune Bădălău în expunerea de motive, cel care urmează să devină președintele Consiliului Național al PSD.

“Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiți.””Dăruirea este, înainte de toate, un act profund și personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos: a de oferi celuilalt, de a te simți împlinit, de a-i contamina pe alții de bucuria vieții. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva, poate însemna și a simți că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun și mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă”, mai spune liderul PSD.

”Ziua Dăruirii înseamnă a încorpora soluții de tipul: donații de bani, alimente, produse, timp, activități de voluntariat, promovarea produselor locale, prin schimburile de produse între comunitățile locale, dezvoltarea spiritului civic în cadrul comunităților locale, încurajarea de donare de sânge”, enumeră inițiatorul propunerile de ”activități” care ar putea să aibă loc în această Zi a Dăruirii.

Nicolae Bădălău a fost președinte executiv al PSD și a pierdut funcția la Congresul PSD din martie, când a fost aleasă premierul Viorica Dăncilă. Liviu Dragnea a anunțat, la Congres, că Bădălău va fi președintele Consiliului Național al PSD.

Vezi și Un gigant american trage cortina peste fabrica din România! Se vor face disponibilizări în masă

O nouă mutare de proporții a fraților „Dedeman”! Au cumpărat sute de mii de acțiuni ale acestui jucător greu de pe piața locală

Hagi, atac nemilos la ”CEI DE SUS”: “Suntem niște gâze! Oamenii de sus impart România cum vor”

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare