sursa foto:  dcnews.ro

Senzțional! Adrian Streinu Cercel: Dacă vedeţi cum arată spaţiul e ca de rachetă cosmică

„România are un centru de biosecuritate BSL-4, cel mai înalt nivel din lume”, a declarat profesorul Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş.

„Un centru de biologie moleculară, cu spaţii închise, format, dacă vreţi, dintr-o serie de containere sigilate, cu sisteme de flux de aer, costume speciale pentru personal, protocoale stabilite pentru toate procedurile. Medicii nu pot intra în clădire dacă nu introduc mâna într-un fel de gură, unde se spală, se desinfectează şi abia apoi se deschide uşa, fără ca ei să atingă nimic.

Saloanele sunt presurizate. Pacienţii au la îndemână diferiţi senzori de mişcare. Dacă vedeţi cum arată spaţiul e ca de rachetă cosmică. (…) Nivelurile de izolare variază de la cel mai mic nivel de biosecuritate 1 – BSL-1, la cel mai ridicat la nivelul 4 (BSL-4). Avem un laborator “Biosafety level” – BSL (biosescuritate n.a.) de nivel 4, unic în regiunea de est a Europei“, a spus profesorul Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, arată ziarero.antena3.ro.

Vezi și:EXCLUSIV Susținere totală pentru un cunoscut șef de la ANPC: Gabriela Firea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu își dau mâna

EXCLUSIV Guvernul Orban instalează un personaj controversat într-o funcție-cheie: Pagubă de 1 milion de euro

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare