sursa foto:  realitatea.net

Serghei Lavrov acuză Londra că vrea să controleze exporturile ucrainene de pe Marea Neagră

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a transmis în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Rossiya-1, că Marea Britanie încearcă să găsească pretexte pentru a-și introduce flota în Marea Neagră și pentru a stabili controlul asupra exportului de cereale din Ucraina, scrie stiripesurse.ro

 

 

 

„Dacă ascultați, de exemplu, declarația [premierului britanic] Boris Johnson și a ministrului său de externe [Lise Truss] – ei încearcă în mod clar să creeze condiții, să găsească pretexte pentru ca Marina Regală să se infiltreze în Marea Neagră și să gestioneze toate procesele de eliberare a cerealelor din acele porturi care sunt minate de ucraineni și pe care ucrainenii sunt obligați să le demineze”, a spus el, potrivit agenției Tass.

Lavrov a adăugat că țările occidentale încearcă să folosească criza alimentară din lume în diverse scopuri, inclusiv propagandistice, pentru a „albi Ucraina și pentru a arunca din nou toată vina în cârca Moscovei”. „Există multe manifestări ale convulsiilor pe care le observăm în acțiunile politicienilor occidentali. Și toate acestea pe fondul unei deteriorări accentuate a situației de acasă în țările occidentale, care, conform principiilor democrației neoliberale, necesită distragerea atenției populației”, a subliniat ministrul rus.

 

„Toată lumea ar trebui să tragă concluzii pe baza faptelor reale – cine cum a făcut față crizei coronavirusului, cine face față acum crizei energetice, cine încearcă să speculeze pe tema securității alimentare, acuzând Rusia de ceea ce nu este absolut deloc vinovată și de ce nu este absolut deloc implicată”, a adăugat șeful Ministerului rus de Externe.

În acest sens, el a atras atenția asupra discuției care s-a desfășurat în rândul politologilor cu privire la structura de stat care poate rezista cel mai bine la testul acestor provocări. „Nu degeaba unii politologi spun de ani de zile că este necesar să se regândească linia conform căreia nicio țară care nu este o democrație liberală nu este legitimă”, a spus Lavrov. Potrivit acestuia, analiștii propun să se uite la modul în care statele cu un guvern central puternic depășesc criza din economia globală, scrie stiripesurse.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare