sursa foto:  realitatea.net

Serghei Lavrov, un nou atac la Statele Unite: O încercare deliberată de a înfuria China

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a transmis miercuri referitor la vizita în Taiwan a președintei Casei Reprezentanților din Congresul american, Nancy Pelosi, că a fost o încercare deliberată din partea Statelor Unite de a înfuria China, scrie digi24.ro

 

 

 

 

Lavrov, aflat la rândul său într-o vizită în Myanmar, a criticat SUA, despre care a spus că acționează cu impunitate. „Nu văd niciun alt motiv să creezi așa o indignare aproape din senin, știind foarte bine ce înseamnă asta pentru Republica Populară Chineză”, a spus Lavrov.

Vizita lui Pelosi în Taiwan a provocat un răspuns furibund din partea Beijingului într-o perioadă în care tensiunile internaționale sunt deja la cote maxime din cauza războiului din Ucraina.

Armata chineză a anunțat declanșarea, în noaptea de marți spre miercuri, a mai multor „operațiuni militare comune” desfășurate în jurul insulei Taiwan.

Rusia și-a exprimat public sprijinul pentru China, cu care a format un parteneriat extins în ultimii ani și a avertizat că vizita lui Pelosi pune Washingtonul pe un traseu de coliziune cu Beijingul.

Atât Beijingul, cât și Moscova au adoptat principiul „o singură Chină”, conform căruia Taiwanul face parte din China, în opoziție cu politica de susținere a independenței națiunii insulare, scrie digi24.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare