sursa foto:  digi24.ro

Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL: Astăzi, Austria a pierdut în fața tuturor în Europa, nu România

Europarlamentul PNL Siegfried Mureşan, a transmis joi seară, la postul de televiziune Antena 3 CNN, că astăzi Austria a pierdut în faţa tuturor în Europa, nu România. De asemenea, acesta a precizat că Austria a fost izolată, iar izolarea e semn de slăbiciune, nu e semn de forţă niciodată.

 

 

 

“Guvernul în Austria este slab, este sub presiune. Vor avea alegeri regionale într-o zonă în care au condus cu majoritate absolută şi vor pierde majoritatea absolută. Este problema lor, nu este problema noastră. Au 100.000 de persoane care au intrat ilegal în Austria, care solicită azil în Austria, nu este problema noastră, este problema lor. La ei au intrat ilegal 100.000 de persoane, nu la noi. La ei frontiera nu este bine controlată, nu la noi. La noi frontiera este bine controlată, o confirmă toate rapoartele Comisiei Europene.

Nu pe la noi au trecut persoanele care solicită azil în Austria. Nu vin de la noi, nu au trecut pe la noi, tocmai de aceea această decizie este nedreaptă. Nu ne place, nu ne convine, e incorect că nu am reuşit să convingem şi ultimul stat, dar mergem înainte cu 26 de state convinse. Astăzi, Austria a pierdut în faţa tuturor în Europa, nu România. Austria a fost izolată, iar izolarea e semn de slăbiciune, nu e semn de forţă niciodată”, a afirmat Siegfried Mureşan.

El consideră că ar fi mai bine ca deciziile la nivel european să fie luate cu majoritate, nu cu unanimitate

“România îndeplineşte condiţiile, tocmai de aceea trebuia să aderăm, decizia este astăzi este incorectă. Planul trebuie să îl facem în zilele următoare, nu îl facem singuri. Partea bună e că avem 26 de state alături de noi şi Comisia alături de noi. Realitatea este că vom avea nevoie de votul şi de sprijinul Austriei pentru că, din păcate, asemenea decizii se iau cu unanimitate.

Ar fi mai corect ca astfel de decizii să se ia cu majoritate la nivel european pentru ca niciun stat, din cauza propriilor interese şi a propriilor probleme politice, să nu poată bloca toată Uniunea Europeană sau să nu poată bloca un alt stat.

Aici cred că trebuie să discutăm şi lucruri fundamentale ca principiul unanimităţii la nivel european, care ne blochează, ne ţine pe loc şi este incorect. Avem nevoie de sprijinul Austriei, vom lua deciziile şi vom face planul în următoarele zile”, a mai afirmat europarlamentarul PNL, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare