sursa foto:  arq.ro

Silviu Mânăstire îl pune la punct pe Florin Cîțu: ‘Fii bărbat! Când te lași călcat în picioare public, să fi sigur că nu te va mai respecta nimeni, din partide, din media, societatea în general’

Jurnalistul Silviu Mânăstire a reacționat extrem de dur la adresa lu Florin Cîțu, ”Cum te simți, omenește vorbind, să nu-ți fie rușine de situația în care te afli, să fi totuși premier și să te vadă o țara întreagă, și să te ascunzi nevenind la o banala ședința alături de colegii tai?”.

‘Ieri după ce Voiculescu și-a tinut conferința de presa plângăcioasă concomitent cu a lui Cîțu, într-un gest de sfidare sau prostie de categorie grea, premierul încă al României trebuia sa facă actele de demitere și să le trimită la Cotroceni.
Când te lași călcat în picioare public, cum îi permite Cîțu lui Voiculescu, să fi sigur că nu te va mai respecta nimeni, din partide, din media, societatea în general. Un premier lipsit de încredere și nerespectat (indiferent de motive) este un om politic care nu poate construi nimic. Încrederea este liantul dintre clasa politica și cetățeni, iar dispariția ei te pune în situația în care oamenii vor respinge sau vor privi cu suspiciune tot ceea ce faci.
Cîțu trebuie să înțeleagă că nu este la un concurs de bunăvoința (să fie bun cu Voiculescu sau USR, de dragul alianței), un premier slab și nerespectat își proiectează slăbiciunea asupra țării, înafara ei și înăutru.
Un premier nerespectat, deci necredibil, nu contează în Europa. Apropos, niciun lider european important nu a venit la București în aceste patru luni, și nu este din cauza pandemiei, stai liniștiti. Lumea geopolitică se mișca, încă prea mult în aceste zile, iar România este nebăgată în seamă.
Citu, dacă ar fi fost bărbat de stat, s-ar fi dus în ședința de azi a PNL și ar fi spus răspicat: sunteți alături de mine, vreau sa fac o serie de remanieri, Voiculescu, niște secretari de stat, pe Arafat?!
Cu partidul în spate, cu mandatul de premier din care nu-l poate scoate nimeni fără demisie sau moțiune, Cîțu are obligația să fie curajos pentru țară, în primul rând.
Cum te simți, omenește vorbind, să nu-ți fie rușine de situația în care te afli, să fi totuși premier și să te vadă o țara întreagă, și să te ascunzi nevenind la o banala ședința alături de colegii tai?
PS: Lucian Isar îi poate explica prietenului Cîțu puțină politică: USR nu va ieși deocamdată de la guvernare, indiferent de câte remanieri face, useriștii au început să roadă din ciolan, le place, iar Barna nu poate scoate partidul de la guvernare înainte de congres. Cîțule, fii bărbat!”, a scris Silviu Mânăstire pe pagina Dosar de Politican( Facebook)

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare