Situație alarmantă în București! Două persoane au fost depistate pozitiv cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Măsurile de relaxare ar putea suferi amânări

Două persoane din Capitală au fost depistate pozitiv cu noua tulpină de SARS-CoV-2 din Marea Britanie. Niciuna dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării. Ministerul Sănătății recomandă Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea măsurilor de relaxare a restricțiilor.

”Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvenţiate la INBI „Matei Balş”. Ambele cazuri sunt din Bucureşti. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara ţării”, anunţă Ministerul Sănătăţii.
Pacienţii sunt în stare generală bună, se află izolaţi la domiciliu şi sunt  supravegheaţi de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.
În prezent, şi alte teste de secvenţializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balş”, cu rezultate în curs.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.
Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea zonelor aglomerate, distanţarea socială şi igiena mâinilor.
Având în vedere apariţia noii tulpini în Bucureşti, Ministerul Sănătăţii a recomandat astăzi Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.
Primul caz din România de infectare cu noua tulpină de coronavirus apărută în Marea Brtianie a fost cel al unei femei de 27 de ani din Giurgiu. Şi în acest caz, diagnosticat în 8 ianuarie, femeia nu fusese plecată din ţară, informează news.ro.

Citește și:

Este oficial! Vești importante pentru toți românii: Cine nu se decide cu privire la acest serviciu, va plăti automat mai mulți bani

Avertisment dur: Pensionarii vor ajunge sub pragul sărăciei

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare