sursa foto:  nypost.com

Situație fără precedent! Dmitri Medvedev vrea legalizarea piratării ‘oricăror’ produse străine ‘de la filme la software-uri industriale’ de către Federația Rusă

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, 

Dmitri Medvedev a propus ca Rusia să nu mai plătească drepturi de autor şi brevete statelor care au impus sancţiuni Moscovei.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev s-a pronunţat în mod deschis pentru piratarea oricăror produse străine de către Rusia, propunând ca ţara sa să nu mai plătească drepturi de autor şi brevete statelor care au impus sancţiuni Moscovei în urma campaniei sale militare în Ucraina, relatează agenţia de presă EFE şi publicaţia rusă Kommersant.

Tot ceea ce ne mai rămâne de făcut este să aprobăm normele privind utilizarea proprietăţii intelectuale. Fără niciun fel de licenţe şi plata drepturilor de autor! Aceasta va fi, printre alte măsuri, sancţiunea noastră împotriva drepturile lor intelectuale!„, a propus el pe contul său de Telegram.

 

În mod explicit, Medvedev propune legalizarea piratării „oricăror” produse străine „de la filme la software-uri industriale” de către Rusia, notează Kommersant.

 

Mulţumim, într-adevăr, celor care au dezvoltat diverse programe care permit utilizarea fără licenţă a produselor lor intelectuale costisitoare„, a afirmat el, recunoscând că astfel vor putea fi „piratate” aceste produse în „regim de sancţiuni personale„.

 

Potrivit lui Medvedev, astfel de măsuri vor fi un fel de represalii la restricţionarea vânzării către Rusia a drepturilor de utilizare a proprietăţii intelectuale.

 

„A la guerre comme a la guerre” („La război ca la război”), remarcă ironic Medvedev în postarea sa, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, funcţie creată special pentru el de către preşedintele Vladimir Putin după demisia guvernului pe îl conducea.

Fostul preşedinte rus (între 2008 şi 2012) a subliniat că ţările neprietenoase „nu au suficient curaj (…) să admită că sancţiunile lor ‘infernale’ au eşuat lamentabil. Nu funcţionează„.

„Am reuşit să înlocuim marea majoritate a produselor industriale şi a bunurilor de consum cu produse proprii, iar restul cu mărci asiatice. În plus, importurile paralele funcţionează şi datorită lor primim aceleaşi mărci occidentale ca întotdeauna, în timp ce proprietarii lor nu primesc nimic„, a spus el.

Prin urmare, susţine el, „totul merge ca de obicei: americanii profită de Europa umilită, care suportă această situaţie şi pierde bani„, conform EFE, citează dcnews.ro.

Chiar şi FMI prognozează o creştere economică a Rusiei în acest an„, susţine ironic Dmitri Medvedev.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare