sursa foto:  agerpres.ro

Situație îngrijorătoare! Cât de puternic va lovi valul patru România. Ioana Mihăilă: ‘O să avem peste 1.500 de cazuri pe zi’

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că cel mai pesimist scenariu privind valul patru al pandemiei de coronavirus indică o creștere a numărului de cazuri zilnice de până la 1.500 până la 15 septembrie.

În acest moment, lucrurile încă arată bine, dar numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 este în creștere. Săptămâna aceasta am primit o estimare, un raport de la INSP unde au fost prezentate patru scenarii, în funcție de rapiditatea cu care creșterea cazurilor se poate instala.

În scenariul cel mai pesimist ne putem aștepta la o creștere rapidă a cazurilor, ajungând până în 15 septembrie să avem peste 1.500 de cazuri pe zi.

Raportul INSP calculează și nevoile de resurse în ceea ce privește  numărul paturilor și se estimează că în plin val 4 pandemic s-ar putea să fie nevoie de 500 de paturi de ATI. Sunt estimări”, a declarat ministrul Sănătății, conform b1tv.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare