Situație îngrijorătoare! Dezinfectantul pentru mâini poate provoca orbirea la copii: Ce sfaturi dau specialiștii

Un grup de cercetători francezi au descoperit mai multe cazuri de copii care au avut probleme de vedere din cauza pulverizării în ochi a dezinfectantului de mâini.

 

Oamenii de știință arată că numărul copiilor care au întâmpinat astfel de probleme din cauza dezinfectantului pentru mâini pe bază de alcool a fost de 232 în perioada 1 aprilie – 24 august 2020, în creștere față de 33 din anul anterior, transmite Daily Mail.

Dezinfectantul pentru mâini, pe bază de alcool, un pericol pentru copii

Oficialii din domeniul sănătății au cerut o igienă corectă a mâinilor pentru a opri răspândirea virusului. În ultimele luni, dezinfectantul pentru mâini cu 70% alcool a devenit din ce în ce mai frecvent în întreaga lume, din cauza pandemiei COVID.

Utilizarea pe scară largă a dezinfectantului pentru mâini pe bază de alcool a fost asociată cu o creștere a expunerilor neintenționate începând din martie 2020, în special la copii”, scriu oamenii de știință din grupul francez de cercetare PCC în studiul lor, publicat în JAMA Ophthalmology.

Copiii sunt expuși riscului de vătămare oculară severă și, eventual, chiar orbire din cauza expunerii accidentale la dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool”, scriu medicii.

Medic: Copiii pot intra în comă alcoolică

Pe lângă riscul mai mare de infectare cu COVID-19, copiii pot întâmpina și alte probleme odată cu începerea școlii. Abuzul de dezinfectanţi poate pune în pericol sănătatea celor mici.

Pe lângă riscul mai mare de infectare cu COVID-19, copiii pot întâmpina și alte probleme odată cu începerea școlii. Abuzul de dezinfectanţi poate pune în pericol sănătatea celor mici.Aceste substanțe conțin o concentrație ridicată de alcool, 70% și este puternic pentru pielea sensibilă a copiilor, mai ales dacă îl folosesc în exces.

Chiar și la nivelul palmelor pot apărea leziuni cutanate, iritații. De asemenea, pe lângă alcool, aceste geluri au și parfum, care poate crea reacții alergice.Prima soluție pentru dezinfectatul tegumentelor trebuie să fie apa și săpunul, nu aceste geluri. Dezinfectantul trebuie folosit doar când nu avem acces la apă și săpun. Pe de altă parte trebuie să spunem părinților că acest dezinfectant se folosește doar la nivelul palmelor. pentru că dacă se aplică pe o suprafață largă a corpului există riscul de absorbție cutanată a alcoolului din dezinfectant și pot apărea chiar reacții și simptome asociate intoxicației alcoolice” a explicat medicul Radu Ținc, conform Antena3.ro.

Citește și:

Este oficial! Vești importante pentru toți românii: Cine nu se decide cu privire la acest serviciu, va plăti automat mai mulți bani

Avertisment dur: Pensionarii vor ajunge sub pragul sărăciei

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare