sursa foto:  sursa salon.com

ȘOC! Trump câștigă ALEGERILE prezidențiale din SUA – sistemul care nu greșește

În luna noiembrie, Donald Trump se va impune în fața lui Hillary Clinton în cursa pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii – este pronosticul unui sistem de inteligenţă artificială numit după personajul Mowgli din ”Cartea Junglei” numit MogIA. Acesta a prezis corect rezultatele alegerilor primare din Statele Unite atât pentru democraţi, cât şi pentru republicani, precum şi cele ale ultimelor trei alegeri prezidenţiale americane, informează Daily Mail, citat de News.ro.

MogIA scanează şi analizează informaţii online de pe Google, Facebook, Twitter şi YouTube pentru a face prezicerile, potrivit CNBC.

Vezi și ȘOC! Cine îl ÎNGROAPĂ pe Klaus Iohannis pe tema PENALILOR, chiar de la Cotroceni

Tehnologia este numită după Mowgli, personajul lui Rudyard Kipling din ”Cartea Junglei”, pentru că este capabilă ”să înveţe” din mediul înconjurător.

O parte dintre calculele realizate de acest sistem se bazează pe numărul de acţiuni pe care un candidat le generează în spaţiul online, în rândul publicului general.

Creatorul sistemului, Sanjiv Rai, fondatorul start-up-ului Genic.ai, a creat MogIA în anul 2004. El spune că, potrivit sistemului său, candidatul care generează cel mai mare număr de acţiuni online câştigă cursa electorală.

Vezi și Hillary se REPETĂ! Amintește de România și împotriva lui Trump!

Donald Trump a depăşit cu 25% numărul de acţiuni generate pe internet în anul 2008 de Barack Obama.

”Dacă Trump pierde, ar contrazice sistemul pentru prima dată în 12 ani”, a transmis Rai pentru CNBC.

Totuşi, software-ul are limitele sale – îi este greu să monitorizeze dacă acţiunile generate sunt pozitive sau negative.

De asemenea, doar pentru că o persoană îl urmăreşte pe Trump pe internet nu înseamnă că îl va vota.

Numărul de utilizatori ai reţelelor de socializare se află în creştere, ceea ce înseamnă că şi numărul acţiunilor generate va creşte în timp.

Prezicerile sistemului contrazic rezultatele celor mai multe sondaje naţionale şi pe staticianul Nate Silver, al cărui blog estimează că Hillary Clinton are 79,1% şanse să câştige alegerile, spre deosebire de Donald Trump, care are şanse de 20,8%.

Rezultatul sondajului RealClearPolitics arată că Hillary Clinton are 45,1 procente, spre deosebire de contracandidatul republican, care are 40,6 procente.

Vezi și Informații de ULTIM MOMENT: Ce se întâmplă cu averea lui Cristi Borcea

Sistemul MoglA prezice rezultatele alegerilor pe baza a 20 de milioane de puncte de date din mai multe site-uri publice şi analizează informaţiile recoltate din spaţiul online.

Rai vrea să aibă acces la mai multe date pentru a putea prezice mai bine rezultatele alegerilor electorale. El spune că îşi doreşte ca Google să îi ofere acces la adresa unică de internet pe care o are orice dispozitiv digital. Astfel, Rai ar putea urmări şabloanele navigării pe internet ale utilizatorilor pentru a determina felul în care ar putea vota. Potrivit lui, preocupările legate de confidenţialitate se vor diminua, întrucât adresele ar fi sub protecţia anonimatului, scrie News.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare