sursa foto:  FOTO Inquam Photos / George Calin

Solicitare de ultim moment către Florin Cîțu pentru a se retrage din Guvern: ‘Scandalul Cîțugate arată că premierul nu mai are capacitatea de a-și exercita atribuțiile în mod obiectiv’

Partidul Social Democrat (PSD) a lansat o solicitare de ultim moment către prim-ministrul Florin Cîțu ca să facă „un pas în spate” și să-și delege atribuțiile.

„Delegarea atribuţiilor de premier către un alt membru al Guvernului, de regulă către un vicepremier, este o procedură uzuală, folosită în trecut de alţi premieri ai României. Nu credem că preşedintele Iohannis s-ar opune unei asemenea decizii care are ca scop protejarea actului de guvernare”, argumentează social-democraţii, într-un comunicat de presă.

Potrivit PSD, în acest fel guvernarea va fi ţinută departe de „scandalul uriaş” generat de lupta pentru putere din PNL.

„Scandalul ‘Cîţugate’, în care premierul a folosit resursele Guvernului pentru campania sa din partid, precum şi pelerinajul la Palatul Victoria al primarilor PNL pentru a face troc cu fonduri publice în schimbul votului pentru şefia partidului constituie dovezi temeinice că premierul Cîţu nu mai are capacitatea de a-şi exercita atribuţiile în mod obiectiv, afectând astfel în mod deosebit de grav interesele comunităţilor locale tăiate de pe lista rectificării bugetare. Cerem ca preşedintele Iohannis să îşi întrerupă îndelungata vacanţă pentru a-l convinge pe premier să accepte această măsură care reprezintă o barieră de protecţie a guvernării României faţă de interferenţele toxice produse de scandalul politic din PNL”, transmit social-democraţii, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Florin Cîțu amenință cu remanieri! Pericol pentru USR-PLUS?

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare