sursa foto:  agerpres.ro

Florin Cîțu amenință cu remanieri! Pericol pentru USR-PLUS?

Într-o postare pe pagina de socializare, premierul Florin Cîțu anunță că va face o analiză a execuției bugetare pentru fiecare minister în parte.

Ministerele care nu au cheltuit, în primele 6 luni, banii pe care i-au cerut, trebuie să vină cu argumente solide, să îmi ofere asigurări că execuția bugetară se va îmbunătăți în următoarele 6 luni, anunță Florin Cîțu.

Prin aceasta, putem înțelege că ar putea urma chiar remanieri.

„Cum am promis, rectificarea bugetară începe cu o analiză a execuției bugetare pentru fiecare minister în parte.

ART. 56

(1) Până la data de 25 iulie 2021 ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate transmit la Ministerul Finanţelor o analiză a execuţiei bugetare pe primele 6 luni faţă de programul semestrului I stabilit prin repartizarea pe trimestre, potrivit prevederilor art. 48 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) Pe baza analizei prevăzute la alin. (1), la prima rectificare bugetară din anul 2021 se pot ajusta bugetele ordonatorilor principali de credite cu suma reprezentând diferenţa dintre programul semestrului I şi execuţia bugetară pe primele 6 luni.

Rezultatele analizei execuției bugetare, analiză care nu are legatură cu protocolul, vor fi prezentate public.

Ministerele care nu au cheltuit, în primele 6 luni, banii pe care i-au cerut, trebuie să vină cu argumente solide, să îmi ofere asigurări că execuția bugetară se va îmbunătăți în următoarele 6 luni.

Deficitul bugetar de anul acesta este cel asumat la începutul anului sau chiar mai mic.
#RomaniiTrebuieSaStie”, transmite Cîțu.

Vezi și

Marea reformă promisă de Lucian Bode la Ministerul de Interne mai așteaptă! Concurs cu un singur candidat pentru șefia IPJ Olt

Profesorul Adrian Cioroianu: În momentul de față, dosarul Roșia Montană are peste 90% șanse de a fi inclus pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO’

Greul din Poliție, care a băgat un celebru procuror după gratii, a fost prins cu o avere nejustificată! Anul acesta a fost condamnat la închisoare, pentru că a încercat mușamalizarea propriului accident

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare