sursa foto:  stiripescurt.ro

Marea reformă promisă de Lucian Bode la Ministerul de Interne mai așteaptă! Concurs cu un singur candidat pentru șefia IPJ Olt

În momentul în care a preluat mandatul de șef al Internelor, Lucian Bode a promis că va reforma instituția.

Marea „revoluție” din MAI pare să mai aștepte. Spre exemplu, pentru șefia IPJ Olt s-a înscris un singur polițist. Este vorba despre comisarul-șef Mihai Ion Mihalache, actualul adjunct al Poliției Olt.

La 16 iunie 2020, Mihalache a fost împuternicit inspector-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar la 16 iunie 2021 i-a expirat cea de-a doua împuternicire și ultima permisă de lege.

Astfel, el fost împuternicit adjunct al aceleiași instituții din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Comisarul-șef de poliție Mihai Ion Mihalache este singurul candidat care s-a înscris la concursul pe care Inspectoratul General al Poliției Române în organizează în data de 10 august pentru ocuparea funcției de inspector șef al Poliției oltene, scrie evenimentdeolt.ro.

Cererile de participare la concurs au putut fi depuse pe adresa de e-mail a Poliției Române până luni, 19 iulie, ofițerul Mihai Mihalache confirmând faptul că este singurul înscris.

Concursul va consta în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale, care se înregistrează audio și/sau video și se va desfășura pe 10 august la sediul Poliției Române, după următorul grafic: instructajul candidaților – ora 14:00; desfășurarea interviului pe subiecte profesionale – ora 14:15; afișarea grilei de apreciere – la finalizarea interviului desfășurat cu ultimul candidat; afișarea rezultatelor – după ora 16:00.

Perioada limită de depunere a eventualelor contestații este de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, respectiv data de 11 august. Soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor la această activitate se va realiza în zilele de 12 și 13 august. Afișarea tabelului cu rezultatele finale este în perioada 12 – 16 august 2021, în funcție de existența/inexistența unor eventuale contestații. Nota minimă de promovare a probei de concurs este 7.

La nivelul IPJ Olt, comisarul șef de poliție Cătălin Florescu a fost ultimul comandant al instituției care a ocupat funcția prin concurs. Era inspector șef încă din anul 2013, prin împuternicire, iar din 2014 a ocupat postul câștigând concursul organizat de IGPR. În luna octombrie 2017 avea să ocupe funcția de director al Centrul de Formare și Perfecționare a Polițiștilor „Nicolae Golescu” Slatina, iar de la acea dată și până acum, adică timp de aproape patru ani, funcția de inspector șef al Poliției Olt a fost ocupată doar în baza împuternicirilor făcute de mai marii MAI de la Centru.

Vezi și Greul din Poliție, care a băgat un celebru procuror după gratii, a fost prins cu o avere nejustificată! Anul acesta a fost condamnat la închisoare, pentru că a încercat mușamalizarea propriului accident

Și la „Doi și-un sfert” se caută șef

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat desfășurarea unui concurs pentru funcția de directorul general al Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI), fostul serviciu de informații „Doi și-un sfert”. Proba-interviu va avea loc în data de 05.08.2021, la ora  13:00. În prezent, DGPI este condus de generalul de brigadă Tiberiu Silviu Dumitrache, ajuns acum desemnat pe funcție, după ce i-a expirat și cea de-a doua împuternicire în luna ianuarie a acestui an. De altfel, Ministerul de Interne a mai vrut să desfășoare un concurs pentru numirea unui șef plin la DGPI și în iarnă. La vremea respectivă, generalul Tiberiu Silviu Dumitrache s-a înscris la concurs, iar în sistem se vorbea că jocurile sunt deja făcute pentru ca acesta să ocupe funcția de director general al DGPI prin concurs. În acest sens, Bugetul.ro a și publicat un material la momentul respectiv. În cele din urmă, concursul a fost amânat. Citește continuarea AICI…

Vezi și EXCLUSIV Șeful Poliției Capitalei, la a 3-a ‘împuternicire’, deși legea îi permite doar 2! Postul a fost scos la concurs

EXCLUSIV Se pregătește instalarea unui șef plin la ‘Doi și-un sfert’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare