sursa foto:  Cotidianul

Sorina Pintea iese la rampă! ‘Pe scară ierarhică, toată lumea va răspunde în funcție de responsabilități’

Ministrul Sorina Pintea a spus că, pe scară ierarhică, toți angajații Spitalului de Psihiatrie Săpoca vor răspunde pentru tragedia de la Buzău, unde cinci pacienți au murit și alți opt sunt răniți, după ce un bolnav i-a atacat cu un stativ de perfuzii.

„Pe scară ierarhică, toată lumea va răspunde într-un fel sau altul. în funcție de responsabilitățile pe care le-a avut fiecare și de rezultatul final. Ieri (duminică, n.r) am făcut o analiză a incidentului în sine am făcut un raport”, a declarat Sorina Pintea, la Buzău.

Ministrul Sănătății a mai spus că și Direcția de Sănătate Publică a efectuat un control la Spitalul de Psihiatrie.

„Au finalizat și ei un raport și au amendat spitalul. Este amendat și spitalul”, a spus Pintea. Ministrul nu a putut preciza, însă, și cuantumul amenzii aplicate.

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din localitatea Săgeata, județul Buzău, a atacat cu un stativ, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 13 pacienți ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Cinci dintre aceștia au murit, iar alți nouă sunt răniți. Bărbatul a fost prins în curtea spitalului de un echipaj de poliție care se era în zonă.

Citește și

Toți șoferii trebuie să cunoască aceste detalii! Pentru ce riscați amenzi

Frații ‘Dedeman’ sunt de neoprit! Dau o nouă lovitură

Vești importante despre tichetele de masă! La ce valoare vor rămâne acestea

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare