sursa foto:  stiripesurse.ro

Strigător la cer! Polițistul-criminal, care a omorât un bătrân de 63 de ani, ar fi furat bani de la alt bătrân

Dezvăluire incredibilă! Polițistul de 21 de ani, care a omorât un bătrân, la Pitești, ar fi furat bani de la alt bătrân.

Daniel Drăghici, poliţistul de 21 de ani reţinut duminică, 18 aprilie, după ce a trântit un bătrân pe asfalt şi l-a ucis, are un trecut cu multe nereguli, fiind de mai multe ori cercetat până acum, informează Adevarul.

Conform publicației citate, în mai 2018, presa din Argeş şi din ţară, precum şi Poliţia Română l-au prezentat pe Daniel Drăghici ca erou pe când era elev la Şcoala de Poliţie din Câmpina, dupa ce a recuperat peste 20.000 de lei pierduţi de un bătrân prin metoda Accidentul.

Vezi și Un polițist îi cere demisia șefului Poliției Române, după ce un bătrân a fost omorât de polițiști, la Pitești: ‘Să îi spună cineva’

Însă, în mod surprinzător, în scurt timp au apărut indicii că Drăghici şi-ar fi însuşit o parte din banii bătrânului. La nici patru luni după ce a fost prezentat drept eroul zilei după ce a prins în flagrant un escroc în timp ce înşela un bătrân prin metoda „Accidentul”, Daniel Drăghici a devenit principalul suspect în ancheta ce viza dispariţia unei sume din banii plătiţi de victimă. L-au dat de gol achiziţiile scumpe făcute la câteva zile după flagrant. În mai 2018, în timp ce un bătrân îi dădea un plic cu bani unui escroc care îl înşelase prin metoda „Accidentul”, întâmplarea a făcut ca în zonă să fie Daniel Drăghici, pe atunci elev la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina, împreună cu prietenul său Ioan Bujor. Viitorului poliţist i s-a părut bizar faptul că un bătrânel îi dă un plic unui tânăr destul de dubios la prima vedere şi, bănuind că este vorba despre metoda „Accidentul”, a sunat imediat la poliţie şi s-a pus în urmărirea suspectului. Daniel Drăghici l-a prins pe escroc, l-a imobilizat şi l-a predat celor doi agenţi de poliţie sosiţi în urma sesizării. Numai că după mai multe săptămâni şi după ce Daniel Drăghici absolvise Şcoala de Poliţie, bătrânul căruia i-au fost returnaţi banii le-a declarat anchetatorilor că în plic erau 30.000 de lei, şi nu 21.800 de lei, aşa cum i-a restituit Daniel Drăghici.

Anchetatorii l-au luat la întrebări pe Daniel Drăghici, care fusese de faţă la incident, descoperind că la câteva ore după incidentul cu bătrânul, Daniel Drăghici şi-ar fi cumpărat un laptop scump. Indiciile de furt duceau către Daniel Drăghici. Mai mult, bătrânul în cauză a făcut plângere pentru furt împotriva lui Daniel Drăghici, plângerea fiind înregistrată la Parchetul Judecătoriei Piteşti. După doi ani însă, în decembrie 2020, plângerea a fost clasată de către procurori pe motiv că nu au existat probe concludente că Daniel Drăghici ar fi comis furtul. Din toamna lui 2018, Daniel Drăghici a ajuns la Poliţia Ţăndărei din judeţul Ialomiţa, unde s-a remarcat prin alte nereguli, inclusiv că a amendat de două ori un jandarm aflat în misiune. Drept urmare, Daniel Drăghici a fost sancţionat cu tăierea a 20% din salariu de către IPJ Ialomiţa. Daniel Drăghici a contestat sancţiunea în instanţă, iar pe 28 ianuarie a.c. Tribunalul Argeş i-a respins contestaţia. Mutat din vara anului 2020 la IPJ Argeş, la Secţia 4 Poliţie Piteşti, Daniel Drăghici este acum cercetat în stare de arest pentru lovituri cauzatoare de moarte.

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare