sursa foto:  jurnalul.ro

Surpriză! Ce avere avea fostul șef DNA care s-a sinucis

Fostul procuror general al DNA Timișoara a fost găsit mort, vineri dimineață lângă clădirea Direcției Naționale Anticorupție. Acesta s-a sinucis, aruncându-se de la etajul șase al clădirii.

Fostul şef al DNA Timişoara Tamas Schiffbeck s-a aruncat, vineri dimineaţă, de la etajul şase al clădirii unde îşi are sediul Direcţia Naţională Anticorupţie Timişoara, aflată în zona centrală a oraşului.

Se pare că acesta s-a aruncat chiar de pe fereastra biroului său.

Deocamdată nu se ştie ce l-a împins la acest gest. Poliţiştii au declanşat o anchetă, scrie Digi24.

Potrivit declarației sale de avere, acesta a reușit să cumpere un teren de 278 mp în Timișoara.  Tot în această locație, fostul procuror DNA a reușit să achiziționeze două clădiri de 62 mp și, respectiv, de 166 mp. În materie de clădiri, acesta mai deține una în Viena de 48 mp. Acestea au fost cumpărate împreună cu soția sa, Mihaela Schiffbeck.

Declarația sa de avere arată că procurorul avea o singură mașină, o Dacia Duster. Autovehiculul a fost cumpărat prin leasing în valoare de 83.844 lei.

Din punct de vedere material, atât soția sa, cât și el stăteau bine. Fostul şef al DNA Timişoara Tamas Schiffbeck avea un salariu anul de  142.547 de lei. Potrivit calculelor Bugetul.ro, acesta avea un venit lunar de aproximativ 11.878 lei.

Pe de altă parte, soția sa are un venit anual de 62.520 de lei, aproximativ 5.210 lei pe lună.

Se pare că acesta a fost anchetat în 2015,  de structura centrală a DNA în marele dosar în văzărilor fictive de imobile de către Primăria Timișoara. De altfel, Schiffbeck a fost obligat de CSM, în 2015, să renunțe la cariera în DNA și a fost nevoit să se întoarcă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Numele lui Schiffbeck a fost vehiculat în legătură cu ancheta structurii central a DNA la Primăria Timișoara, care vizează vânzări ilegale de spații locative în baza Legii 112, el fiind beneficiarul unui astfel de apartament, achziiționat deși nu era chiriaș în el la momentul apariției legii.

În acest dosar, care a ajuns la maturitate spre finalul anului 2018, Nicolae Robu, primar al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, fost primar şi Martin Staia, fost director în cadrul instituţiei, sunt acuzaţi de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată. În aceeaşi cauză, Dan Diaconu, viceprimar al municipiului Timişoara, şi Traian Stoia, fost viceprimar, sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Citește și:

EXCLUSIV Răsturnare de situație în privința leilor lui Nuțu Cămătaru! Ce se întâmplă acum cu animalele

Trădare pentru Traian Băsescu! S-a întâmplat în emisiunea lui Rareș Bogdan

Vești bune! De la 15 martie se va majora salariul mediu brut

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare