sursa foto:  Facebook

Surpriză de proporții! Cu ce se ocupă fratele celebrului avocat Gheorghe Piperea

Gheorghe Piperea este fără doar și poate unul dintre cei mai cunoscuți și de succes avocați din România. Dacă el nu mai are nevoie de nicio prezentare, ei bine fratele său este și el pe punctul să ajungă foarte cunoscut în lumea agricultorilor.

La Singureni, în judeţul Giurgiu, la mai puţin de 40 de km de Bucureşti, Viorel Piperea a început să cultive legume româneşti, ca pe vremea bunicii, sănătoase şi deosebit de aromate. Gustul roșiilor din plastic nu-l mai mulțumea deloc, așa că a investit în cultura bio.

„Un kilogram de roşii se vinde la noi cu 4 lei, în timp ce la piaţă cele tratate costă 7-8 lei/kg. La noi, legumele primesc drept îngrăşământ doar bălegar de grajd, nimic altceva, multă atenţie şi îngrijire clipă de clipă. Putem să producem oricât, numai să avem comandă fermă. Într-un an bun, producţia de roşii se ridică la 7-8 tone”, spune fermierul potrivit Adevarul.

Vezi și ATENȚIE! Toți șoferii din România sunt vizați de această modificare legislativă ce se aplică din 2 septembrie

Viorel Piperea are 45 de ani, doi copii și este și viceprimar la Singureni. Deși a încercat și munca de birou, tot cea a pământului l-a mulțumit mai mult.

”Eu n-am putut să rezist trei zile în Bucureşti, nu m-am putut adapta. Aici m-am născut, aici trebuie să trăiesc. Mă cheamă pământul, îmi place să muncesc. Ce altă satisfacţie poate fi mai mare decât să mergi în solar să culegi o legumă sănătoasă, cu gust deosebit, dulce şi aromată pe care ai crescut-o de când era sămânţă? Am fost asistent manager la firma de avocatură a fratelui meu, dar munca de birou nu este pentru mine. Am fost încurajat şi sprijinit de familie în acest demers, pentru că altfel nu dai randament. Ambiţia şi pasiunea pentru munca la câmp sunt esenţiale, dar ai nevoie şi de suport moral. Eu nu m-am descurajat în nicio situaţie, ştiu că trebuie să merg înainte, oamenii vor descoperi până la urmă că nimic nu se compară cu o roşie de la ţară.

Deocamdată am redus motoarele, deoarece livrările lasă mult de dorit, românii nu ştiu ce înseamnă să mănânce sănătos. Când vom avea cerere mare de legume eco, cu siguranţă ne vom extinde”, spune Viorel Piperea.

Vezi și Surprize surprize! Cine este noua vedetă ce se va alătura show-ului “Românii au talent”

A făcut studii horticole Pentru fermierul din judeţul Giurgiu, agricultura este un mod de viaţă. Ca să poată produce legume adevărate, Viorel Piperea  s-a documentat, a întrebat specialişti în domeniu şi chiar s-a înscris la facultate pentru a îngriji plantele ca la carte.

“Am obţinut diploma de inginer horticol pentru a face totul aşa cum trebuie. În teorie e una, practica e cu totul alta. Până nu stai cu mâna în pământ şi nu vezi cum cresc plantele, degeaba tot citeşti cărţi. Am întrebat în stânga şi în dreapta, am citit, am avut şi consiliere, dar la un moment dat am hotărât să merg să fac studii de specialitate”, spune viceprimarul din Singureni.

A cumpărat solarii profesionale Fermierul poveşteşte că totul a început ca un hobby, acum 11 ani.

“Atunci am facut un solar mic în curte unde am cultivat câteva legume. La ceva timp după, m-am gândit că poate fi o afacere, aşa că am achiziţionat solarii profesionale din străinătate şi am demarat în forţă. Nu există niciun secret pentru a avea legume de calitate. În primul rând trebuie să ai fonduri pentru a cumpăra solarii, sistem de irigat şi material săditor. Condiţii ideale pentru cultura eco nu există, doar multă muncă”, spune Viorel Piperea.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare