sursa foto:  alephnews.ro

SURSE Comisarul Christian Ciocan, vinovat în raportul Poliției Capitalei! Lucian Bode l-ar putea demite

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a afirmat, joi, că ia în calcul demiterea comisarului-șef Christian Ciocan, împuternicit director la Unitatea de Politici Publice a MAI, dacă va fi găsit vinovat în raportul Poliției Capitalei.

Surse ale Bugetul.ro au dezvăluit că, potrivit raportului Poliției Capitalei, comisarul-șef Christian Ciocan ar fi vinovat în conflictul pe care l-a avut cu polițiștii de la Secția 4 Poliție.

Așadar, ministrul Lucian Bode ar urma acum să-l demită pe comisarul-șef Christian Ciocan. Rămâne, însă, de văzut dacă șeful Internelor îl va „executa” pe Ciocan sau îl va sancționa într-un alt fel.

Vezi și Christian Ciocan, dat afară după scandalul cu polițiștii? Lucian Bode: ‘Nu exclud nicio măsură’

Bode a anunțat că l-ar putea demite pe Ciocan, dacă în raportul Poliției Capitalei este găsit vinovat

Să vedem ce spune raportul Poliţiei Capitalei. Dacă vă răspundeam la această întrebare, înseamnă că raportul nu ar mai avea niciun rost. Aştept să văd exact ce s-a întâmplat acolo şi nu exclud nicio măsură. De altfel, el este împuternicit pe funcţia respectivă şi nu ar fi o problemă să îi înceteze împuternicirea, dacă aceste chestiuni se confirmă”, a afirmat, joi, într-o conferință de presă, Bode.

Sindicatul Europol acuză că Ciocan a încălcat legea prin 7 fapte:

Cms. șef Christian Ciocan, la acest moment împuternicit director al Unității de Politici Publice din MAI, a încălcat legea prin 7 fapte, care au fost constatate de către patrula de ordine publică din cadrul Secției 4 Poliție.
Atitudinea și comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru poziția pe care o ocupă, recurgând la amenințări și intimidări la adresa agenților, și chiar i-a jignit afirmând că nu cunosc legea.
Ciocan a pătruns pe o stradă unde acționa indicatorul „Accesul interzis” și la solicitarea agenților a refuzat să se legitimeze, așteptând probabil să fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agenții de poliție au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuțele de înmatriculare, nu avea actele asupra și a refuzat să respecte indicațiile polițistului.
Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reținută plăcuța cu numărul de înmatriculare și i-a fost suspedat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile .
Îi felicităm pe colegii Secției 4, pentru că nu au cedat presiunilor lui Ciocan, care le-a adresat o serie de jigniri, afirmând inclusiv faptul că nu înțelege cum își permit niște agenți să îl amendeze și să îi țină morală. Acest incident este dovada vie că vremurile se schimbă în sistem iar legea este aplicată indiferent că vorbim despre cms. șef Ciocan sau despre un simplu cetățean.
Aștetăm cu mare interes reacția MAI cu privire la acest comportament de cea mai joasă speță manifestat. Rușine Christian Ciocan!”.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare