sursa foto:  digi24.ro

SURSE Guvernul Orban aruncă-n aer marea promisiune făcută! Și-ar fi luat adio de la alegerile anticipate

Guvernul Orban a promis, în repetate rânduri, că va demara procedura alegerilor anticipate.

De altfel, liberalii sunt conștienți că, fără a avea o majoritate parlamentară, le va fi destul de greu să guverneze. Cu toate acestea, potrivit surselor Bugetul.ro, Cabinetul Orban a renunțat la ideea alegerilor anticipate. 

Mai-marii liberali au concluzionat, conform surselor noastre, că, deși teoretic e posibil să demarezi procedura de alegeri anticipate, practic e foarte dificil, dat fiind că nu au majoritate în Parlament. Mai mult, și faptul că în iunie 2020 ar urma să aibă loc alegerile locale îngreunează demararea unui proces de alegeri anticipate. Partidele au început deja să se gândească la campania pentru alegerile locale și numai de alegeri anticipate nu le mai arde, spun sursele Bugetul.ro.

„Problema este dacă există în mod realist posibilitatea de a se ajunge la asta”

Chiar premierul Ludovic Orban a ajuns să pună public problema dacă există în mod real posibilitatea de a se ajunge la alegeri anticipate.

„PNL susţine ideea alegerilor anticipate. Problema este dacă există în mod realist posibilitatea de a se ajunge la asta. Din punctul nostru de vedere,  normal că discutăm permanent cu partidele parlamentare. Ca să poți să demarezi procedura de alegeri anticipate, trebuie să ai un număr de partide care să deţină un număr de parlamentari care să îţi ofere garanţia că vor fi respinse două propuneri de Guvern.

Altfel, dacă nu se ajunge la un astfel de acord cu astfel de parteneri, nu ne aruncăm în aventuri, doar ca să ne trezim la a doua învestire că votează parlamentarii orice formulă de Guvern, indiferent de program, doar ca să îşi menţină mandatul până la final. Când va exista voința politică reală, PNL va fi primul care va accepta. Noi avem cel mai mult de câştigat, dacă ne uităm la sondaje”, a declarat Ludovic Orban, luni, la Parlament.

Traian Băsescu a pus cruce alegerilor anticipate 

Fostul președinte al României, în prezent europarlamentar, Traian Băsescu, a anunțat. în repetate rânduri, că nu vor fi alegeri anticipate în România.

„Nu. Nu vom avea alegeri anticipate. Nu poți să ceri celor 460 de parlamentari să renunțe la pensia pe care o au prin lege. Nu văd ca în Parlament să își taie aceste drepturi. Nu cred că se va întampla”, a spus Băsescu.

Ce spune Constituția României

Conform Art. 89 din Constituție„după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură. În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată. Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă”.

Vezi și

Când vine de la UE, ‘ordinul’ nu se discută! Guvernul Orban calcă pe urmele ‘PSDragnea/Dăncilă’

Răsturnare de situație! Guvernul Orban s-ar fi răzgândit în privința schimbării legii (surse)

Omul dat afară, de la conducerea MAI, de Marcel Vela încasează o pensie impresionantă

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare