sursa foto:  http://www.turnulsfatului.ro

SURSE Klaus Iohannis a bătut palma în secret! Lovitură pentru Dan Barna – Mutarea care scoate din joc USR-PLUS-ul

Într-o emisiune televizată, fostul președinte Traian Băsescu a declarat, luni, că, dacă ar fi în locul lui Klaus Iohannis, ar ajuta-o pe Viorica Dăncilă să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Conform surselor Bugetul.ro, actualul șef al statului ar fi ajuns deja la un acord, în secret, cu Viorica Dăncilă, ca președintele PSD să intre în turul secund al alegerilor din toamnă.

Surse politice ne-au dezvăluluit că președintele Iohannis ar fi făcut această mutare la recomandarea consilierilor săi, care i-ar fi spus că o „finală” cu Dăncilă va fi una facilă. În schimb, dacă l-ar avea ca oponent pe Dan Barna, candidatul USR-PLUS, ultimul act s-ar disputa „pe viață și pe moarte”.

Vezi  și Dezvăluirea care aruncă-n aer alegerile prezidențiale! Lovitura pe care Klaus Iohannis i-o dă lui Dan Barna

Semnele că Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis s-au înțeles

1. Viorica Dăncilă a anunțat că renunță la funcția de președinte al PSD dacă nu intră în turul doi al prezidențialelor și nu dacă nu câștigă alegerile.

La 15 iulie, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD, Dăncilă a declarat că se impune o demisie a sa, în cazul în care candidatul social-democrat nu ajunge în turul doi la alegeri.

„Dacă candidatul PSD nu ajunge în turul doi la alegeri (n.r. – prezidenţiale), cu siguranţă se impune o demisie a mea din conducerea PSD”, a afirmat Dăncilă, în urmă cu o săptămână.

2. Dăncilă a acceptat „decapitările” solicitate de președintele Iohannis

În aceeași ședință a CExN, PSD a decis să-i remanieze pe Carmen Dan, de la Interne, și pe Teodor Meleșcanu, de la Externe. Pentru a evita rușinea remanierii, înainte de CExN, Dan și-a anunțat demisia, chiar dacă, în urmă cu o zi, era sigură că nu va fi schimbată.

Aceste „decapitări” au fost solicitate de mai multă vreme de Klaus Iohannis, iar Viorica Dăncilă, premierul țării și președintele PSD, i-a făcut acest hatâr.

Klaus Iohannis o considera pe Dan principala vinovată pentru evenimentele din 10 august 2018, în vreme ce lui Meleșcanu i-a solicitat demisia după nebunia din Diaspora, de la alegerile din 26 mai a.c.

3. Klaus Iohannis a acceptat numaidecât propunerile de miniștri

Miercuri, 24 iulie, Iohannis a semnat decretele prin care ia act de demisia lui Carmen Dan de la Ministerul Afacerilor Interne și înlocuirea acesteia cu Nicolae Moga.

Totodată, șeful statului a dat undă verde revocării lui Teodor Meleșcanu din funcția de ministru de Externe și a semnat decretul numirii Ramonei Mănescu.

Vezi și EXCLUSIV Înainte de CEx-ul PSD, un greu al partidului merge pe mâna Vioricăi Dăncilă: O văd candidat la prezidențiale

Marți, 23 iulie, BPN și CExN al PSD au decis, în mod oficial, ca Viorica Dăncilă să fie candidatul social-democrat la alegerile prezidențiale.

Săptămâna viitoare, la Congresul PSD, din 3 august 2019, candidatura Vioricăi Dăncilă urmează să fie validată.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare