sursa foto:  http://epochtimes-romania.com

Dezvăluirea care aruncă-n aer alegerile prezidențiale! Lovitura pe care Klaus Iohannis i-o dă lui Dan Barna

O dezvăluire-bombă dinamitează alegerile prezidențiale. Președintele României, Klaus Iohannis, i-ar pregăti o lovitură de proporții lui Dan Barna, candidatul USR-PLUS pentru scrutinul din toamnă.

Surse au dezvăluit, pentru Național, că șeful statului ar cere reactivarea dosarului „Homeless de USR”, dat fiind că formațiunea condusă de Barna ar avea finanțări din surse externe, venite din zona multinaționalelor „francofone”, la butoanele cărora s-ar afla chiar Emmanuel Macron, președintele Franței.

„Și uite cum ”surse autorizate” din sistem susțin că dacă Barna mai continuă să bată la ușa lui Macron și să ceară concomitent din partea influentelor multinaționale ”francofone” bani, cât mai mulți bani pentru campanie, la nivelul Parchetului General ar putea fi redeschis oricând, poate chiar în debutul campaniei electorale, dosarul ”Homeless de USR”… Cel în care deși nu s-a făcut încă nicio audiere în ”Republica Procurorilor”, ”geme” totuși de documente puse la dispoziție inclusiv de Autoritatea Electorală Permanentă!”, scrie Național.

Sursa citată precizează că șeful statului face orice ca, în turul doi la prezidențiale, să o aibă pe Viorica Dăncilă drept contracandidat.

Astfel, Klaus Iohannis îi pregătește un dosar lui Dan Barna privitor la sursele de finanțare externă, în care s-ar folosi inclusiv oameni ai străzii.

„Mai mult ca sigur că și campania pentru prezidențiale a USR-ului se va baza strict tot pe ”rețeta succesului” cu ”fără penali în funcții publice”! Mai ales că liderii useriști au marele avantaj, ca și Viorica Dăncilă în fața restului baronilor pesediști de altfel, de a nu fi ”agățați” în dosare penale. Numai că după ce Rareș Bogdan a aruncat degeaba în van amenințarea transmisă textual sibianului Dan Barna că ”președintele nu uită și nu iartă”, oamenii președintelui s-ar putea vedea nevoiți să acționeze! Și cel mai mare impact l-ar reprezenta, desigur, reactivarea dosarului ”homeless de USR”, cel care zace prăfuit undeva prin sertarele Parchetului General, fostul procuror general Augustin Lazăr refuzând cu o încăpățânare demnă de o cauză mai bună autorizarea declanșării procedurilor specifice unei anchete penale, fie ea și una in rem… Mai ales că așa cum ”Național” dezvăluia la acea vreme, Autoritatea Electorală Permanentă ar fi pus la dispoziția procurorilor ”saci de documente” privind ”suspiciunile rezonabile” cu privire la finanțarea ilegală a formațiunii ”patentate” de Nicușor Dan, mai ales sponsorizărilor venite din străinătate.

Existând chiar ”indicii” privind ajungerea unor sume importante trimise drept sponsorizări din străinătate inclusiv în anumite conturi deschise pe numele unor persoane din categoria ”homeless”, respectiv cetățeni români fără venituri și fără domiciliu stabil! Ceea ce a și făcut ca la rândul lor procurorii DIICOT să deschidă o altă anchetă paralelă… Numai că zelul procurorilor s-a potolit subit, ca la un consemn, în ciuda strigătelor ca din gură de șarpe ale lui Liviu Dragnea de a nu fi blocate aceste anchete… Dar uite că poate acum oamenii președintelui vor avea mai mult succes în rândurile procurorilor de la Parchetul General sau DIICOT decât apelurile disperate ale fostului ”el lider maximo” al PSD-ului…”, mai notează jurnaliștii de la Național.

Vezi și Salariu impresionant pentru soția lui Dan Barna! Unde lucrează și cât încasează lunar

Război între Gigi Becali și ANAF! Suma uriașă pe care o cere latifundiarul

Interesant! Ce avere are Dan Barna, președintele USR care îi poate lua locul lui Klaus Iohannis

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare