SURSE Nicolae Ciucă nu ar fi obținut nimic concret la Bruxelles, la întâlnirea cu Ursula von der Leyen, în privința modificării pragului de 9,4% din PIB pentru pensii, trecut în PNRR

Surse ale Bugetul.ro susțin că Nicolae Ciucă „nu a obținut nimic” la Bruxelles, la întâlnirea cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în privința modificării pragului de 9,4% din PIB alocat pensiilor, trecut în PNRR de fostul ministru USR al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

„Dacă obținea ceva, spunea cu subiect și predicat”au dezvăluit sursele Bugetul.ro.

Vezi și EXCLUSIV USR pompează bani în ‘Afacerea Iohannis-BMW’! Campanie plătită demarată de Cătălin Drulă împotriva lui Lucian Bode și a Poliției Române

În privința modificării procentului de 9,4% din PIB alocat pensiilor, trecut în PNRR, premierul Nicolae Ciucă a precizat că a avut o discuție „de principiu” cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, despre acest subiect, el precizând că nu a intrat în detalii.

„Este de foarte mare interes capitolul pensii. Am discutat specific acest aspect. Am prezentat că există acea limită de 9,4%, în PNRR, pentru bugetul de pensii și am convenit că este posibilă înlocuirea acestui indicator cu un altul care să țină cont de studiul Băncii Mondiale și un indicator de disciplină financiară”, a spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: „Ieri, la întâlnirea pe care am avut-o cu doamna președinte Ursula von der Leyen, nu am intrat în detalii”

Vezi și EXCLUSIV Istoria unei manipulări: Achiziția de BMW-uri făcută de Poliția Română

„Cred că este foarte important să clarificăm un aspect relevant. Ieri, la întâlnirea pe care am avut-o cu doamna președinte Ursula von der Leyen, nu am intrat în detalii

La nivelul acesta, niciunul dintre noi nu am avut nici timpul necesar și nici nu aveam pregătite elementele pentru a discuta aceste detalii.

Au fost convenite elementele de principiu prin care să continuăm implementarea PNRR și am spus în argumentarea pe care am făcut-o, am dat aceste exemple, cu jalonul de la pensii, cu jalonul de la decarbonare sau jalonul de la transport, astfel încât să înțeleagă de principiu care este intenția, obținând acordul dumneaei ca, la nivelul comisiilor de specialitate, să poată fi stabilite aceste detalii”, a precizat premierul.

Practic, din cele afirmate de Nicolae Ciucă reiese că vorbim de un acord declarativ, nimic scris, nimic concret.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare