sursa foto:   Abdesslam Mirdass / AFP / Profimedia

Țara noastră ar putea primi o nouă șansă de aderare la spațiul Schengen! Siegfried Mureșan: ‘Sunt convins că PE va fi unit de partea României. Toate argumentele auzite de la Austria în această perioadă au fost false’

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a anunțat că liderii celor mai mari trei grupuri din Parlamentul European au agreat să solicite, de comun acord, săptămâna viitoare o dezbatere în legislativul comunitar privind tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spaţiului Schengen.

Principalele trei grupuri din PE sunt cele ale Partidului Popular European (PPE), Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D) şi Renew Europe.

„Sunt convins că Parlamentul European va fi unit de partea României”, a mai postat eurodeputatul PNL.

Într-o postare anterioară de vineri, Siegfried Mureşan a apreciat că argumentele Austriei, care a blocat aderarea României la Schengen în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), au fost false.

Austria declară că a votat împotriva aderării României şi extinderii spaţiului Schengen fiindcă spaţiul Schengen nu este funcţional. Austria uită să spună că fix cu 5 minute înainte votase pentru aderarea Croaţiei la spaţiul Schengen, deci pentru extinderea spaţiului Schengen. Toate argumentele auzite de la Austria în această perioadă au fost false. Vom arăta acest lucru foarte clar în următoarele zile în PE, în spaţiul public şi cu orice ocazie‘, a postat Mureşan, care este vicepreşedinte al grupului PPE în PE, informează agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare