teapa cu actiuni

sursa foto:  Ziarul Profit

Țeapa de zile mari pe care și-a luat-o un român, după ce a cumpărat acțiuni de pe internet! Cum au reușit escrocii să-i golească tot contul!

A crezut că dă lovitura vieții, însă a rămas fără aproximativ 170.000 de lei. Pățania îi aparține unui bărbat din Hunedoara care a cumpărat online acțiuni fictive.

 

167.000 de lei, este mai exact suma pe care bărbatul din Hunedoara a pierdut-o, după ce a fost țepuit online, de o persoană care se dădea broker. Hunedoreanul a dorit să investească o sumă mică, în speță o acțiune de 1.261 de lei, însă în momentul în care a verificat contul personal din bancă, a rămas înmărmurit, pentru că infractorii l-au lăsat fără 167.000 de lei, scrie agerpres.ro

Incidentul s-a petrecut în urmă cu o săptămână, când bărbatul a văzut publicat pe internet un anunț conform căruia se putea achiiționa acțiuni de la o binecunoscută societate comercială din România.

Cum au acționat infractorii

Bărbatul din Hunedoara a completat un formular cu datele din cartea de identitate, ulterior fiind contactat de către persoana care se dădea drept broker. Țeparul i-a explicat cursul procesului de cumpărare a acțiunilor, recomandându-i să își instaleze pe telefonul propriu trei aplicații de control și acces la distanță.

Încântat de investiție, persoana țepuită nu s-a mai gândit la consecințe și a dat curs acestei solicitări, după care a transferat suma de 1.261 de lei pentru a cumpăra acțiunea. Discuția dintre păgubit și falsul broker a durat câteva ceasuri, timp în care a primit pe telefonul personal mai multe reclame.

Cum și-a dat seama că a fost țepuit

Bărbatul și-a dat seama că se întâmplă ceva neplănuit și a închis apelul, apelând de îndată banca la care avea deschis contul, cerând blocarea acestuia. Prea târziu însă, pentru că infractorii îl lăsase fără suma de 167.795 de lei.

Hunedoreanul a mers la prima unitate de poliție să reclame înșelăciunea, în acest caz fiind deschis un dosar penal pentru acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Ce recomandă oamenii legii

Polițiștii au transmis românilor mai multe recomandări despre înșelăciunile care se petrec în mediul online, precizând următorul mod de acțiune:

– prin intermediul unor reclame și anunțuri promovate pe rețelele sociale referitoare la servicii de investiții financiare, în care se folosește imaginea unor companii cunoscute listate la bursă

– Se promit câștiguri imediate foarte mari prin cumpărarea de acțiuni care vor genera dividende de zeci de mii de lei direct pe cardul utilizatorilor.

– Victimele furnizează datele de contact pe formularele puse la dispoziție în acele reclame.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare