Tensiuni uriașe în interiorul UE! Polonia sare în apărarea Ungariei în scandalul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către Viktor Orban

Situație tensionată în interiorul Uniunii Europene (UE)! Premierul polonez Mateusz Morawiecki sare în apărearea lui Viktor Orban.

 

Votul Parlamentului European în favoarea unei rezoluţii care pune la îndoială capacitatea Ungariei de a deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene anul viitor contravine regulilor blocului comunitar, a declarat joi premierul polonez.

‘Aceasta este o încălcare clară a regulilor europene în forma lor cea mai importantă, şi anume regulile tratatului”, a declarat Mateusz Morawiecki la o conferinţă în Republica Moldova.

Distrugerea întregului mod de guvernare a UE în acest mod nu este doar un drum spre nicăieri, ci şi un drum spre abis”, a adăugat el, citat de agenţia Reuters.

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluţie care pune sub semnul întrebării capacitatea Ungariei premierului Viktor Orban de a prelua preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene în al doilea semestru din 2024, din cauza deficienţelor în materie de stat de drept.

Rezoluţia nu este constrângătoare, iar perspectiva de a vedea Ungaria privată de preşedinţia Consiliului UE pare improbabilă, scrie AFP, informează agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare