sursa foto:  a1.ro

Toți românii cu card de sănătate sunt vizați! Un nou proiect de lege privitor la dosarul electronic al pacienților

Toți românii cu card de sănătat sunt vizați! Juriştii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) lucrează la un proiect de modificare a legislaţiei privind dosarul electronic de sănătate, pentru a fi în acord cu decizia Curţii Constituţionale.

CNAS susține că, având în vedere termenul scurt în care se pot face aceste modificări, va propune adoptarea actului normativ prin ordonanţă de urgenţă.

Oficialii CNAS au afirmat că, în urma publicării deciziei Curţii Constituţionale nr. 498/2018, referitoare la Dosarul Electronic de Sănătate (DES), juriştii instituţiei lucrează la proiectul unui act normativ de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, în scopul punerii în acord a legislaţiei cu prevederile deciziei menţionate.

„Decizia Curţii Constituţionale nu implică închiderea sistemului informatic DES, ci revizuirea bazei legislative a acestuia, în sensul oferirii de garanţii suplimentare de respectare a dreptului pacienţilor la viaţă intimă, familială şi privată”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de CNAS, citate de News.ro.

Elaborarea proiectului de revizuire a legislaţiei DES se va face cu respectarea prevederilor Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.

„CNAS a luat act de motivarea deciziei Curţii Constituţionale referitoare la Dosarul Electronic de Sănătate si doreşte ca prin actul normativ propus să realizeze o reglementare care să nu mai genereze controverse şi să răspundă cât mai bine nevoilor pacienţilor şi a societăţii în general”,  a declarat preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu.

Vezi și Un gigant german lansează un atac-fulger! Zeci de magazine vor apărea în România peste noapte

Special! Ce salariu are Cristian Prescorniţoiu, şeful Inspectoratului pentru Construcţii Vrancea, bugetarul care i-a jignit pe cei din Diaspora: La miting vin hoții și curvele!

Lia Olguța Vasilescu anunță finalizarea unei investiții uriașe! După șase ani, s-a reușit eliminarea lor

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare