sursa foto:  monitorulcj.ro

Toți șoferii trebuie să fie atenți! Biocombustibilii au fost introduși în stațiile de carburanți din România de la 1 iunie

Toți șoferii trebuie să fie atenți la acest detaliu! Este posibil ca oamenii să cheltuiască mai mult pe combustibil. În toate benzinăriile din România au intrat în vigoare de la 1 iunie noi reguli care prevăd că motorina și benzina trebuie să conțină, obligatoriu, un procent de biocarburanți. Mai exact, aceștia trebuie să reprezinte 8% pentru benzină și 6,5% pentru motorină.

Acest lucru este însă inevitabil, deoarece este o parte a planului de reducere a emisiilor de CO2 inițiat de Comisia Europeană (CE).

Noi reglementări de la 1 iunie

Măsura face parte din obligaţia României de reducere a gazelor cu efect de seră dar și pentru ca țara noastră să atingă ținta de folosire a minimum 10% energie din surse regenerabile, pentru toate formele de transport.

Un efect pentru șoferi ar putea fi creșterea cheltuielilor pentru alimentare. Folosirea biocarburanților duce la creșterea consumului, deoarece mașinile au nevoie de mai mult biocombustibil decât benzina convențională pentru a parcurge aceeași distanță. Dar aceasta este doar o parte a problemei.

În timp ce oamenii vor cheltui în mod inevitabil mai mult pe combustibil, există, de asemenea, posibilitatea ca unele vehicule mai vechi să nu mai fie la fel de fiabile, deoarece mașinile cu biocombustibili sunt mai predispuse la defecțiuni, potrivit adevarul.ro.

Sfaturi pentru șoferi

Șoferii sunt sfătuiți să fie atenți la presiunea din anvelope. O presiune redusă cu 20% crește gradul de uzură al anvelopelor cu 16% și consumul de combustibil cu 4%. Acesta este doar unul dintre aspectele care trebuie luate în considerare. Verificarea presiunii anvelopelor este un lucru simplu de făcut, dar care poate duce în final la economii importante.

În plus, cel mai important factor de economisire a combustibilului îl reprezintă stilul de condus lin. Este nevoie de luni, dacă nu chiar de ani, pentru a dezvolta obiceiuri benefice de condus, dar cu siguranță adoptarea unui stil de condus lin poate reduce dramatic consumul de combustibil.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare