sursa foto:  Turism România

Traian Bădulescu (ANAT): ‘Turiștii străini nu mai evită țara noastră. Totuși, sunt puțin pesimist în privința atragerii de turiști străini’

Consultantul în turism Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT, a vorbit despre șansele de redresare a turismului în România.

 

Traian Bădulescu a afirmat că ”turiștii străini nu mai evită țara noastră. Totuși, sunt puțin pesimist în privința atragerii de turiști străini.”

 

”Anul 2023 a început cu o oarecare normalitate, în sensul că, din start, s-a dovedit un an previzibil. Este, prin urmare, evident, că așteptările sunt mai mari decât în 2022, iar cifrele demonstrează deja acest lucru, mai ales rezervările timpurii, care au crescut cu 40-45% pentru perioada octombrie – martie – aprilie, față de același interval al anului trecut.

Este normal, pentru că anul trecut lumea nu știa ce se va întâmpla, nu știam că o să scăpăm de pandemie. Deci, s-a trecut cu bine inclusiv peste panica provocată de conflictul din imediata noastră vecinătate. În orice caz, turiștii nu mai sunt speriați să călătorească, dar mai ales turiștii străini nu mai evită țara noastră. Totuși, sunt puțin pesimist în privința atragerii de turiști străini. Nu cred că vom ajunge anul acesta la nivelul ultimului an normal”, a spus Traian Bădulescu.

Un an foarte bun din toate punctele de vedere

Întrebat dacă ne putem aștepta, în aceste condiții, la o revenire la perioada de dinantea pandemiei, purtătorul de cuvânt al Asociației naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) s-a declarat ușor pesimism.

Pe partea de turism intern și de turism extern vom vedea la sfârșitul anului. Este posibil. Deși eu cred că, mai degrabă, dacă nu va mai interveni nimic, extern să spunem, oricum nimic care să încurce iar planurile și să le schimbe, eu cred că anul viitor va fi anul revenirii și al depășirii anului 2019. An care a fost foarte bun pentru turismul românesc din toate punctele de vedere”, a precizat consultantul în turism..

Creșteri și de 60% pe anumite destinații

În privința preferințelor românilor, el a recunoscut că ”cererea este mai mare pe străinătate față de anul precedent, dar, statistic vorbind, majoritatea turiștilor își petrec concendiile în țară. An de an avem, în țară, 8-9 milioane de români care petrec măcar o noapte de cazare undeva. Vorbim de la sejururi până la deplasări de afaceri, de lucru și care tot cazare se numesc. Pe plan extern, avem cam 2-3 milioane de români care călătoresc. O creștere mare. Majoritatea agențiilor de turism au înregistrat, pe acest segment, creșteri de 20%, dacă nu chiar 60% pe anumite destinații față de anul precedent”, a detaliat consultantul în turism, conform dcbusiness.ro.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare