sursa foto:  realitatea.net

Traian Băsescu aruncă-n aer Guvernul Orban! Intervenție în direct: Hoție!

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut o serie de afirmații care aruncă-n aer Guvernul Ludovic Orban.

Într-o intervenție, în direct, la Realitatea PLUS, în emisiunea lui Laurențiu Botin, Traian Băsescu a dezvăluit că Guvernul Orban îi fură pe pensionari.

Potrivit lui Traian Băsescu, majorarea pensiilor, cu 10%, promisă de Executivul liberal trebuia făcută de la 1 ianuarie 2020, nu de la 1 septembrie, în conformitate cu Legea nr. 263/2010.

Fostul șef al statului a dezvăluit că această „hoție se face de 4 ani”.

Vă invit să facem un exercițiu pentru acest an. Spuneți dumneavoastră că domul Cîțu a anunțat 10% creșterea pensiilor. Păi, dacă luam Legea 263, aflăm că pensia trebuia indexată cu inflația anului trecut, care a fost 3,8%, plus 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie – creșterea a fost de 13%. Împărțit la doi este 6,5%. Dacă la 6,5% punem 3,8% inflația, ajungem la 10,3%.

Deci, Cîțu dă în septembrie ce trebuia să dea în ianuarie, iar pensionarii vor fi furați de banii lor, cuveniți ca urmare a inflației și a creșterii salariului mediu pe economie, timp de 8 luni.

Degeaba îi dă și 20% la 1 septembrie, pentru că în 4 luni nu va recupera ce a pierdut în 8. Această hoție se face de 4 ani”, a afirmat, la Realitatea PLUS, Traian Băsescu.

Articolul 102 din Legea 263 confirmă spusele lui Traian Băsescu

Bugetul.ro a verificat acuzațiile aduse Traian Băsescu Guvernului Orban și a descoperit că Art. 102 din Legea nr. 263/2010 îi dă dreptate fostului șef de stat.

Valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut, realizat pe anul precedent”, se precizează la alin. (2) Art. 102 din Legea nr. 263/2010.

În România sunt aproximativ 5 milioane de pensionari.

Vezi și

EXCLUSIV Victorie mare pentru Dumitru Coarnă! Se majorează salariile polițiștilor! Cine va beneficia de mărire

VIDEO Cum au ajuns clanurile să dețină monopolul pe piața măștilor medicale. Nume grele implicate

Veste bună! Anumiți angajați vor avea parte de o nouă zi liberă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare