sursa foto:  evz.ro

Traian Băsescu dă un avertisment serios: ‘Ar fi un semnal groaznic’

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a lansat un avertisment serios în spațiul public! 

Șeful de onoare al PMP a declarat, miercuri, că referendumul pe Justiţie ar putea fi invalidat dacă întrebarea care va fi pusă nu satisface electoratul tuturor partidelor politice.

„O întrebare care nu satisface electoratul tuturor partidelor politice generează un risc de nevalidare a referendumului. Pentru că, spre exemplu, întrebarea ‘Sunteţi de acord cu penali în politică?’, nu discut partea de constituţionalitate, dar în mod cert un electorat extrem de mare, cum este electoratul PSD, va boicota referendumul. Nu se vor duce în sala în care este urna cu referendumul şi atunci riscul să se invalideze referendumul pe Justiţie este foarte mare şi riscul efectelor este şi mai mare. Ar fi un semnal groaznic pentru politicienii care susţin Justiţia, printre care mă număr şi eu. Justiţia corectă o susţin fără rezerve”, a afirmat Băsescu, la Biroul Electoral Central, după ce PMP a depus lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare.

Traian Băsescu a adăugat că un eşec al acestui referendum, care ar urma să se desfăşoare simultan cu alegerile din 26 mai, ar fi şi o problemă pentru sistemul de justiţie în general.

„Gândiţi-vă cum ar reacţiona PSD-ul, ar mătura pur şi simplu legislaţia, care în momentul de faţă încă mai garantează independenţa Justiţiei”, a susţinut Băsescu.

Vezi și Mii de români sunt vizați! Sunt anunțate schimbări radicale începând cu 1 iunie

EXCLUSIV Ecaterina Andronescu reacționează, după ce a fost numită ‘Groparul’ învățământului: ‘Nicăieri în lume nu se făcea’

Atenție, zeci de mii de proprietari de mașini sunt vizați! Schimbare radicală la sfârșitul lunii martie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare