sursa foto:  realitatea.net

Traian Băsescu, declarație bombă: Iohannis i-a păcălit pe români

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, în direct la B1, despre decizia despre CCR, care a respins iniţiativele de modificare a Constituţiei, după referendumul din 26 mai.

CCR a decis că amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă, astfel Constituția nu se poate modifica. Amintim că una din întrebările de la referendumul din 26 mai era „ Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”.

„Nu poți să introduci pentru o categorie interdicție de amnistie și grațiere. Curtea Constituțională a luat o decizie care nu putea fi alta.

Acum discutăm de un demers neconstituțional al președintelui României. Românii au venit într-o capcană, din dorința de a da frâu liber luptei împotriva corupției.

Cu sau fără voia lui, Iohannis i-a păcălit pe români. Și-a pus în față guriștii de serviciu, de tip Rareș Bogdan, Siegfreid Mureșan, și în numele Europei pe care aceștia au preținția că o respectă, președintele a mers în siajul acestei propagande.

Consecințele sunt că președintele trebuie să îndepărteze de pe lângă el guriști de tipul lui Orban, Rareș Bogdan, cine o mai fi printre marii susținători a oricărei prostii numai favorabilă președintelui să fie. Oamenii ăștia să-și vadă de drum și președintele să se bazeze pe oameni serioși, nu pe guriști

Eu știu aparatul tehnic de la Cotroceni, pentru că președintele Iohannis nu l-a schimbat. Aparatul tehnic nu putea să-i livreze asemenea gogoși.”, a spus Băsescu.

Întrebat dacă judecătorii CCR numiți de Iohannis nu-i puteau spune acestuia, la o discuție informală, că nu e bine ce face, Băsescu a răspuns: ”nu. Eu am făcut o singură dată această încercare de a mă consula cu judecătorii CCR, înainte de o decizie și am fost atenționat de președintele CCR de atunci, de Zegrean”.

”E o responsbailitate uriașă a celui care cheamă poporul la vot, să-l întrebe un lucru viabil din punct de vedere constituțional. Democrația nu se salvează prin nerespectarea Constituției. Președintele putea să se ducă în Codul Penal, nu în revizuirea Constituției, adică să-și facă un obiectiv din modificarea Codului Penal”, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

 

 

 

Vezi și:Vești mari pentru românii care pleacă în vacanță! A apărut un nou tip de asigurare

EXCLUSIV După ce s-a înfruptat din banul public, afacerile lui Dan Barna s-au prăbușit!

S-a aflat! Ce avere are purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare